Ahmet Türk'ün sağlık raporu bulunamıyor!

Tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün tahliye talebinde bulunan avukatının tahliyeye sağlayacak sağlık raporunun ortada olmadığı ve mahkemeye ibraz edilmediği ortaya çıktı.

Ahmet Türk'ün sağlık raporu bulunamıyor!
Ağır sağlık sorunları olduğu nedeniyle tahliyesi istenen Ahmet Türk'ün durumuyla ilgili MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle de konuşulmuştu. Geçen hafta Elazığ'daki cezaevine naklinden sonra Silivri Devlet Hastanesi'nde tetkikleri yapılan Ahmet Türk'ün raporunun hala çıkmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili konuşan Ahmet Türk'ün avukatı, Zeynep Boztoprak, raporun ortada olmadığını ve Adli Tıp Kurumu'nun da raporun kendilerine ulaşmadığını belirttiğini ifade etti. Tahliye beklerken Ahmet Türk'ün Elazığ'a nakledilmesiyle şok olduklarını söyleyen avukat Boztoprak,bugün Silivri Cezaevi savcısı ile görüşüp rapora dair bilgi alacaklarını söyledi. 

Kalbinde pil olan Ahmet Türk'ün belirli aralıklarla kontrollerinin yapılması gerektiğini söyleyen Öztoprak,gözlerinde de katarakt olduğunun bilinmesine rağmen sürecin uzatılarak kendisine eziyet çektirildiğini, Ahmet Türk'ün bu tür sorunlarla gündeme gelmekten rahatsız olduğunu söyledi. 

Ahmet Türk'ün Mardin'deki avukatı Erdal Kuzu ise tahliye kararını verebilecek adliyenin Mardin Adliyesi olduğunu,bunun içinde Silivri Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık raporunun gelmesini bekledediklerini söyledi. Mardin'de Ahmet Türk'ün tahliyesi ve sağlık raporlarının istenmesiyle ilgili çalışmalar yürütülüyor. 


Ahmet Türk 74 yaşında ve bir süredir ciddi sağlık problemleri yaşadığı biliniyor.