Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın kimdir?

AK Parti Bursa Miletvekili İsmail Aydın bugün söylediği sözlerle güne damgasını vurdu. Meclis kürsüsünde Anayasa Değişikliği görüşmelerinde Ak Parti adına konuşan İsmail Aydın, "Anayasanın ilk 4 maddesi de değiştirilebilir." deyince ortalık karıştı. Bu söylemlerden sonra İsmail Aydın kimdir soruları sorulmaya başlandı.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın kimdir?
Türkiye Büyük Millet Meclisi Web Sitesi'nden İsmail Aydın'la ilgili kısa bir özgeçmiş yer alıyor. 

BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

17 Mayıs 1971'de İznik'te doğdu. Baba adı Necati, anne adı Emine'dir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Dilekçe Komisyonu, Anayasa Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Aydın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HÜSEYİN AYDIN KÜRSÜDE NE DEDİ?

AKP grubu adına konuşan Bursa Milletvekili İsmail Aydın, mevcut anayasanın dördüncü maddesine ilişkin “Anayasanın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir” ifadesini kullandı.

Aydın konuşmasında, "Ben de 1980 Anayasası’nın ilk dört maddesinin mutlaka anayasamızda olması taraftarıyım. Ancak bir hukukçu olarak Anayasa’nın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir. Gerekli nisabı, nisapla Anayasa’nın tüm maddeleri değiştirilebilir. Hatta Meclis yeni bir Anayasa yapabilir. Aksini düşünmek aziz milletimizin vekaletini küçümsemek anlamına gelir. Milli egemenliği küçümsemek yüce Meclis çatısı altında hiçbir milletvekilinin arzu edeceği bir durum değildir. Tersi bir durum silahı, darbeyi, vesayetçiyi kutsamak anlamına gelir" ifadelerine yer verdi.