AK Parti'den flaş seçim ittifakı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti'nin MHP ile seçim ittifakı yapacağı iddialarıyla ilgili, "Seçim ittifakı teknik bir konu ve henüz konuşmak için erken. 15 Temmuz'dan sonra zaten yerli ve milli bütün unsurlarla doğal bir ittifakımız var. MHP de bu çerçevede bizim müttefiklerimizden bir tanesi" dedi.

AK Parti'den flaş seçim ittifakı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Yıldız Hamidiye Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yanında AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de bulunduğu Ünal, basın mensuplarının AK Parti'nin MHP ile seçim ittifakı yapacağı iddialarını sorması üzerine, “Uyum yasaları konusunda uzunca bir zamandan beri TBMM, AK Parti grubundan, partimizden ve yine uzmanlardan oluşan bir heyet seçim işleri başkanımızın başkanlığında çalışmalarını sürdürmekteydi. Bu çalışmaların neticesinde bugün Genel Başkanımızla, Cumhurbaşkanımızla yapılan çalışmaların istişaresini yapacağız. İttifak konusuna gelince de daha önce de açıkladığımız gibi seçim ittifakı teknik bir konu ve henüz konuşmak için erken. 15 Temmuz'dan sonra zaten yerli ve milli bütün unsurlarla doğal bir ittifakımız var. Bu anlamda MHP de bu çerçevede bizim müttefiklerimizden bir tanesi. Milletimiz, vatanımız, bayrağımız söz konusu olduğunda tabi ki bütün yerli ve milli unsurlarla biz ittifak içindeyiz. Bunlar partilerin günü geldiğinde yetkili kurullarında konuşulur değerlendirilir. Bunun içinde seçim yasası da var, siyasi partiler kanunu, idari yapının şekillenmesine kadar bütün konular ele alınıyor. Cumhurbaşkanımızla istişareleri yaptıktan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hapiste kalmamak için 'Amerikan devletiyle anlaştım' diyen bir kişi"

Rıza Sarraf ile ilgili soruları cevaplayan Ünal, “17-25 Aralık'ta başaramadıkları bir süreci şu anda küresel ölçeğe taşımış durumdalar. Uluslararası hukuka uymayan bırakın uluslararası hukuku, doğal hukukta bile karşılığı olmayan bir süreç yaşanıyor. Hapiste kalmamak için 'Amerikan devletiyle anlaştım' diyen bir kişinin ifadeleri üzerinden Türkiye'de eğer gündem belirlenecekse ve Amerikan yargısı üzerinden Türkiye'de bir hukuk işletilecekse, biz böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz. Bu konuyu da konuşarak 17-25 Aralık'ı tekrardan Türkiye'nin ve dünyanın gündemine sunmak isteyenlerin de ekmeğine yağ sürmek istemiyoruz” dedi.

“Bu mesele Türkiye ya da TBMM gündeminde değil“

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın açıklamalarıyla ilgili konuşan Ünal, "Türkiye'nin çok önemli bir gündemi varken ısrarla Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem siyasetin hem Türkiye'nin gündemini meşgul edecek, rehin alacak tarzda bir takım girişimleri oluyor. Bugün yapılan açıklamalar adeta sapla samanı karıştırır mahiyette. Ortaya bir iddia atıyorsunuz açıkça diyorsunuz ki, Cumhurbaşkanının ve yakınlarının yurt dışında off shore cennetine para gönderdiği, vergiden kaçmak için böyle bir işlem içerisine girdiği gibi tuhaf iddia ortaya atıyorsunuz. Bu iddianızı ispat için sunduğunuz belgeler, bunu ispat eder nitelikte belgeler değil. Kaldı ki bu belgelerin de niteliğini bilmiyoruz. Orijinalini görmediğiniz sürece o belge sahte hükmündedir. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafların Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmasından dolayı Anayasa 39'da ispat hakkı gereği bu belgeleri talep etmiştir. Dolayısıyla bu belgelerin niteliği, içeriği bizim tarafımızdan bilinmediği sürece ve iddianın ispatını da içermediği sürece bizim nezdimizde sahte olduğunu ifade ettik. Bundan sonra mesele artık yargının meselesidir. Dekontların fotokopisi dağıtılmış, fotokopi üzerinden Türkiye'nin gündemini mi konuşacağız? Orijinallerini teslim etsinler. Cumhurbaşkanımız bu konuda şimdi yeniden bir dava daha açıyor. Bundan sonra bu mesele Türkiye ya da TBMM gündeminde değil bundan sonra mahkemede konuşulacaktır. Türkiye'nin gündemini, siyasetin gündemini rehin almaktan CHP vazgeçmelidir” diye konuştu.

“İl başkanlarımızla ilgili değerlendirme sürecimiz devam ediyor”

Belediye başkanlarının görev değişiminin ardından il başkanlarında da görev değişiklikleri olup olmayacağı sorusu üzerine Ünal, “İl başkanlarımızla ilgili değerlendirme sürecimiz devam ediyor. Yaklaşık 6 aydan bu yana il başkanlarımızla ilgili değerlendirmelerini sürdürüyor. Şu ana kadar görev değişikliği gerçekleşen bir çok il başkanımız oldu” dedi.