AK Parti'nin referandum kitapçığında Bahçeli'ye süpriz

Ak Parti tarafından hazırlatılan ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin detaylarıyla anlatıldığı kitapçıkta Devlet Bahçeli'ye bir süpriz yapıldı. Kitapçığın bir sayfasında Devlet Bahçeli'nin resmi yer aldı ve bakın ne yazıldı..

AK Parti'nin referandum kitapçığında Bahçeli'ye süpriz
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından hazırlanan "Kararımız Evet" isimli kitapçıkta MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğrafına da yer verildi. Kararımız Evet sloganlı kitapçıkla beraber Ak Parti referandum çalışmalarını resmen başlatmış oldu. Hazırlanan ilk kitapçıkla Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin faydalarına ve nasıl işleyeceğine dair detaylara yer verildi. 
 
 Ana sloganlar olarakta  "Güvenli ve Huzurlu Türkiye", "Güçlü Yönetim Güçlü Türkiye", Güçlü Meclis,Güçlü Temsil", "Hızlı ve Etkili İcraat" gibi sloganlarla Cumhurbaşkanlığı sistemiyle hedeflenen şeyler özetlendi. 
 
 Kitapçıkta seçimden mutlaka tek başına iktar çıkacağına ve siyasi iktidarı kalıcı olacağına dair bir vurgu yapıldı. Hızlı ve Etkili İcraat başlığı altında da 2023 hedeflerine dikkat çekilerek, hızlı ve etkili yönetime,ekonomik büyümeye,refaha ve kalkınmaya dikkat çekildi. 

Güçlü Yasama Güçlü İcraat sayfasında yasama yürütmenin güçleneceği ve devletin gerçek sahibinin millet olacağı vurgusu yapılarak, çift başlılığın ortadan kaldırılarak meclis ve hükümetin gerçek anlamda ayrılacağına dikkat çekildi. 

Güvenli ve Huzurlu Türkiye başlığı altında terörle etkin mücadeleye vurgu yapılması dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı sisteminin terörle mücadeleye güç katacağı ve hızlı ve etkin kararlarla vatandaşların özgürlük alanlarının arttırılacağı belirtildi. 

Birlik ve uzlaşma başlığı altında Devlet Bahçeli'nin de fotoğrafı kullanıldı ve Cumhurbaşkanı'nın yüzde 50'den fazla bir oy alarak seçileceği için, hükümet ve meclis uyumunun sağlanabileceği ve hükümet krizlerinin tarihe karışacağı bir sistem öngörüldüğü yazıldı. 

KİTAPÇIKTA BAHÇELİ SÜRPRİZİ



Kitapçığın kapağında, beyaz fon üzerine kırmızı renkte "Kararımız Evet" sloganının yer alması dikkat çekti. Kitapçıkta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 7 Ağustos'ta Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" öncesinde bir araya geldiği fotoğraf karesine de yer verildi.