Aylin Nazlıaka meclisi gerdi! Aylin Nazlıaka kimdir?

Bağımsız Ankara Milletvili Aylin Nazlıaka'nın bu akşam yaptığı eylem meclisi gerdi. Kadın milletvekilleri arasında arbedeye kadar giden olayların fitilini Nazlıaka'nın kendini meclis kürsüsüne kelepçeleyerek eylem yapması başlattı. Nazlıaka eyleminden bir türlü vazgeçmeyince ortam gerildi ve istenmeyen görüntüler oluştu. Peki Aylin Nazlıaka kimdir?

Aylin Nazlıaka meclisi gerdi! Aylin Nazlıaka kimdir?
Bağımsız vekil Aylin Nazlıaka meclis kürsüsüne kendini kelepçeleyerek 2 saat boyunca kürsüyü işgal edince, Ak Partili bazı kadın milletvekilleri kürsünün yanına gelerek Nazlıaka'ya müdahale etti ve kelepçeyi zorla çıkarmaya çalıştı. Kürsü etrafındaki HDP'li kadın milletvekilleriyle Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan arasında kavga çıktı. Bazı milletvekillerinin yere düştüğü kavgada, Pervin Buldan hastaneye kaldırılırken Şafak Pavey'in de kol protezini çıktığı öğrenildi. 

Aylin Nazlıaka kelepçeli eylemini tüm ikna çabalarına rağmen 2 saat sürdürürken, ortam gerildi ve kavga çıktı. Aylin Nazlıaka'yı ikna etmek için yanına giden Sema Ramazoğlu ve beraberindeki kadın milletvekillerinin çabaları eylemi sonlandırmaya yetmedi. Nazlıaka muhalefet sıralarında oturan kadınların da yanına gelmesi için o sıralara bağırdı. 

Oturumu yöneten Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın oturuma 15 dakika ara vermesi de yeterli olmadı ve Nazlıaka eyleminden bir türlü vazgeçmeyince meclis iyice gerildi. 


Bazı kadın milletvekillerinin yere düştüğü,birbirlerine vurdukları, saçlarını çektikleri görüldü.Aylin Nazlıaka, muhalefet milletvekilleri, Enç de AK Parti milletvekilleri tarafından Genel Kurul salonundan çıkarıldı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Gökçen nerede? Gelecek o buraya. Meclis Başkanvekiline (Pervin Buldan) tekme atmak ne demek?" dedi.CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti sıralarına yönelik, Enç'in, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'e de vurduğunu ve Pavey'in yere düştüğünü söyleyerek tepki gösterdi.

Bu arada, Pervin Buldan'ın Güven Hastanesi'ne kaldırıldığı, Şafak Pavey'in de yere düştüğü sırada kol protezinin çıktığı bildirildi.


AYLİN NAZLIAKA KİMDİR?


Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 1968 yılında Ankara'da doğdu. Orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olan Nazlıaka, Harvard Üniversitesi’nde Yükselen Liderler eğitim programını tamamladı.

Çalışma hayatına özel sektörde başladı. 24 yaşında Türkiye’nin ilk yerel insan kaynakları danışmanlığı şirketini kurdu. 2015’te önseçimi kazanarak aday oldu ve genel seçimlerde yeniden CHP Ankara Milletvekili olarak seçildi. 2010-2012 yılları arasında CHP Parti Meclisi Üyeliği görevinde bulunan Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yürütülen “GenceArtı İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma Projesi”nin mimarı. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve Türkiye-AB Uyum Komisyonu Üyeliği görevini üstlenen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.