Bahçeli: 'Muharrem İnce Bey biraz da ince davransın'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'li Muharrem İnce'nin Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “Ekmeleddin Bey şu an partimizin milletvekilidir. Nasıl aday olduğu da herkes tarafından özellikle CHP’liler tarafından bilinir. Önce genel başkanlarına sorsun, sonra açıklama yapsın Muharrem İnce Bey, biraz da ince davransın" dedi.

Bahçeli: 'Muharrem İnce Bey biraz da ince davransın'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın 'sağlık sorunları' gerekçe gösterilerek tahliye edildiği hatırlatılarak, “FETÖ ile mücadele kapsamında bir zafiyet midir?” sorusuna Bahçeli, “FETÖ ile mücadele kesintisiz sürdürülmelidir. Kim olursa, nereye kadar uzanırsa kimin yakını, kimin akrabası olursa olsun herhangi bir özellik ayrıcalık tanınmamalıdır. Ancak Türkiye’de tıbba güvenmek gerekir. Değerli tıp insanları, ölümcül bir hastalığın olduğu kararıyla bir karar verir, uygulanma isteğinde bulunursa mahkemenin vereceği karara da saygı duymak gerekir. Ama öyle bir hastalığı da bugüne kadar herhangi bir kesim tarafından duyulmamıştır. Eğer bir muvazaa varsa bu çok ayıp olur. 113 bin tane insanımızın istismarını bir kişiyle başka türlü anlamlara çekmekte doğru olmaz. O bakımdan ben şahsen doğru bulmuyorum. Bir de Ergenekon davaları sırasında çok büyük hastalığı olan bir şahsın cezaevinden çıktıktan hemen sonra hayatını kaybetmesi de düşündürücü bir örnek olarak karşımızda bulunmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

"Gerekte yoktur diye düşünüyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olduğu hatırlatılarak, bunu erken seçim işareti olarak değerlendirenler olduğunu ve Kasım ayında erken seçim olma ihtimalinin olup olmayacağının sorulması üzerine Bahçeli, “Hangi Kasım? 2019 diyorsan erken seçim değil normal seçim olur. (2017 Kasım) onu diyorsanız o olmaz. Gerek de yoktur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Önce genel başkanlarına sorsun, sonra açıklama yapsın Muharrem İnce Bey. Birazda ince davransın”

“CHP’li Muharrem İnce, 2019 adaylık süreci için 'ikinci bir Ekmeleddin vakasına müsaade etmeyeceğim' demişti Abdullah Gül iddiaları için bununla ilgili ne söylerseniz” sorusu üzerine Bahçeli, şunları kaydetti:
“Muharrem İnce Bey ayrıntılı bir değerlendirmeyle konuşma yapmıyor. Siyaseti kendi çıkarlarına doğru istismar ediyor. Ekmeleddin Bey şuan partimizin milletvekilidir. Nasıl aday olduğu da herkes tarafından özellikle CHP’liler tarafından bilinir. Önce genel başkanlarına sorsun, sonra açıklama yapsın Muharrem İnce Bey, biraz da ince davransın."