Başbakan'dan Reina saldırısı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Reina saldırı sonrası yaralıları hastanede ziyareti sonrası kameralar karşısına çıktı. Başbakan Yıldırım saldırganın noel baba kıyafeti giydiği iddiasını yalanlarken,saldırganın kimlik tespiti ve saldırının detaylarıyla ilgili şekillenen bilgiler olduğunu söyledi.

Başbakan'dan Reina saldırısı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Reina saldırısı sonrası kameraların karşısına geçti ve bunun alçakça bir terör saldırısı olduğunu söyledi.Saldırganın kapı girişinde güvenlik görevlilerini öldürüp polisimizi şehit ettikten sonra içeriye girdiğini ve içerideki kalabalığın üzerine ateş açtığını belirtti. Daha sonra kargaşadan faydalanan teröristin silahını orada bırakarak olay yerinden kaçtığını söyledi.


NOEL BABA KIYAFETİ YALAN

Saldırganın Noel Baba kıyafeti giydiği iddialarını yalanlayan Başbakan, bu tür duyumların aslının astarının olmadığını söyledi. Salgırganın içeride kıyafetini değiştirerek başka bir kıyafetle kaçarak uzaklaştığını belirten Başbakan Yıldırım, soruşturmada şekillenen şeyler olduğunu ve zamanı gelince bunun kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.


DEAŞ'I İŞARET ETTİ

Türkiye’nin bir süredir hem Irak’ta hem Suriye’de DEAŞ’a karşı bir müdadele verdiğini ve bunun bir karşılığı olacağını söyleyen Başbakan Yıldırım üstü kapalı bir şekilde saldırıyla DEAŞ’ın bağlantılı olduğunu işaret etti.


SALDIRGANIN KİMLİĞİ NETLEŞİYOR

Polis,emniyet ve istihbarat birimlerinin ortaklaşa yoğun bir çalışması var.” diyen Başbakan Yıldırım saldırganın kimliğinin netleşmeye başladığını söyledi.