CHP: Anayasa Değişiklik teklifi neden bekletiliyor!

CHP Sözcüsü bugün kameraların karşısına geçti ve gündeme dair soruları cevaplandırdı. Selin Sayek Böke anayasa değişikliği teklifinin neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmadığını sorarak "Bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor." dedi.

CHP: Anayasa Değişiklik teklifi neden bekletiliyor!

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, anayasa değişiklik teklifinin mecliste alelacele geçmesi için AKP'nin zamanla yarıştığını söyleyerek, "Bakıyoruz bu teklif günlerdir bir imza bekliyor. Bu durumda çok yorum yapmanın gerekmediğini düşünüyorum. Bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, partisinin MYK toplantısı öncesi kameraların karşısına geçerek gündemi değerlendirdi. "Madem vakit vardı neden bu kadar acele edildi?" sorusunu soran Böke, "Gönül isterdi ki Meclis'teki mikrofonlar, uzun uzun açık kalsaydı. Gönül isterdi ki madem vaktimiz vardı, bu geçtiğimiz 10 günü sivil toplum kuruluşlarını Meclis'e davet ederek, Meclis'te temsil edilmeyen kitleleri Meclis'te dinleyerek, hep beraber bir toplumsal sözleşme olduğunu bildiğimiz anayasayı ortak akılla yazsaydık. Gönül isterdi ki milletin temsiliyetini sadece sandıktan seçilmek olarak gören değil, demokrasiyi hayatın her alanında, bireye değer veren bir yaklaşımla yaşatmayı tercih etseydi iktidar. Ama biliyoruz ki bu referandumdan sonra Türkiye, sonuç ne olursa olsun böyle demokratik bir Türkiye'nin inşası için adımları hep beraber atacak" diye konuştu.

"Bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor"

Anayasa Değişikliği'nin neden hala onaylanmadığı sorusunu soran Böke, "Genel Kurul'da bir dakika, iki dakika söz eklemeleriyle müthiş bir aceleyle Genel Kurul'dan çıkartılan anayasa değişikliği teklifi, günlerdir bir imza bekliyor. Açıkçası çok yorum yapmanın gerekmediğini düşünüyorum. Bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor" dedi.


"AKP hükümetinin sessizliğe bürünmüş olması ülkemiz adına utanç kaynağı"

ABD Başkanı Donald Trump'ın sığınmacılar dahil 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini engelleyen başkanlık kararnamesine karşı AK Parti hükümetinin sessiz kaldığını savunan CHP Sözcüsü Böke, şöyle konuştu: "Nüfusu Müslüman olan bazı ülkelerin vatandaşlarının açık bir ayrımcılıkla Amerika'ya sokulmayacağı kararı verildi. AKP iktidarından Müslümanlara yapılan bu açık ayrımcılığa ilişkin ne hikmetse tek bir söz duymadık. Bu durum bir kez daha AKP'nin haklının değil, her zaman güçlünün yanında durduğunu bize gösterdi. Bir kez daha AKP'nin kendi siyasi çıkarları, kendi hesapları söz konusu olduğunda hiçbir ilkesel tutumda ısrarcı olmadığı da ortaya çıkmış oldu. Tüm dünya ülkelerinden bu karara tepki yükselirken, AKP hükümetinin sessizliğe bürünmüş olması ülkemiz ve en çok insanlık adına bir utanç kaynağıdır. Her türlü radikalizmle mücadelenin yöntemi ayrımcılık yapmak değildir. Her türlü radikalizmle mücadelenin tek bir yolu vardır, demokrasi"