CHP Başkanlığa Hayır Mitinglerine hazırlanıyor

CHP Referanduma hayır için meydanlara inmeye hazırlanıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu 81 il başkanı ve Parti Meclisi'yle yapacağı toplantıların ardından alanlara inme stratejisini ve sloganını hazırlayarak meydanlara inecek.

CHP Başkanlığa Hayır Mitinglerine hazırlanıyor
Kılıçdaroğlu'nun referanduma hayır kampanyası dahilinde toplantı ve mitingler düzenleyerek,halkla ve sendikalarla bir araya gelecek. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu'nun Sivil Toplum Kuruluşları'nı da ziyaret ederek Başkanlık Sistemi'ne neden hayır dediğini anlatması bekleniyor. 

Partinin Merkez Yürütme Üyeleri ve Milletvekilleri kendi illerindeki çalışmaları yürütecek. CHP'nin Anayasa değişikliğine hayır kampanyası dahilinde pazarlarda,metro duraklarında broşür dağıtmayı hedeflediği belirtiliyor. 

Meclisteki mücadeleyi meydanlarda sürdürmeyi hedefleyen CHP yönetimi sosyal medya üzerinden de kampanya yürütmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gazi MMustafa Kemal Atatürk vurgulu hazırlayıp hesabından paylaştığı kendi seslendirdiği kısa film bunun başlangıcı olarak değerlendiriyor. 

Rejim ve anayasa değişikliği olarak gördükleri Anayasa değişikliğine karşı, Türkiye'nin her noktasından ses yükselmesini sağlamak için gereken çalışmaların yapılacağı açıklaması geldi. 


"ATATÜRK 'ÜN DEDİĞİ GİBİ SATHI MÜDAFAA YAPACAĞIZ"

CHP'den yapılan açıklamda şöyle denildi. 

"Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımıza anayasa değişikliğinin olumsuzluklarını anlatacağız. Alanlara, meydanlara, sokaklara çıkacağız, evlere gideceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'sathı müdafaa' yapacağız. Biz bu mücadeleyi Kuvayı milliye hareketi gibi görüyoruz. Bunu başardığımızda Türkiye kazanacak. Öncelikli görevimiz toplumu harekete geçirmek, ayağa kaldırmak. Atatürk ilkelerini, Cumhuriyet'i ve demokrasiyi yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Ben başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu asla ve asla CHP'nin bir mücadelesi değil. CHP lokomotif olabilir ama asıl görev halkımıza düşüyor."