CHP'de toplu istifa!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında bugünlerde kara bulutlar dolaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Adana'da yaşanılan alkışlatma krizi sonrası Tunceli İl Örgütü'nün 24 asil ve yedek üyesinin istifa ettiği haberi geldi.

CHP'de toplu istifa!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tunceli Yönetimi’nden bu akşam parti merkezine bomba gibi düşen bir haber geldi. 24 kişinin istifa ettiğini açıkladığı Tunceli İl Yönetimi’nde neler oluyor soruları gündeme bomba gibi düştü.


Akşam saatlerine son günlerde kazanın kaynadığı CHP’de bir deprem haberi de Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’den geldi. Akşam saatlerinde 41 kişilik yönetim kurulunun 25 asil  ve yedek üyesinin istifa ettiği ortaya çıktı. Gerekçe olarak CHP İl Başkanı’yla eşgüdüm içinde çalışamadıklarını dile getiren istifa eden üyeler, CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder’i çalışmaların önünde engel olmakla suçladı.


Akşam saatlerinde gelen haberin ardından CHP Genel Merkezi’nin nasıl bir adım atacağı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi memleketinde yaşanılan bu krize nasıl bir çözüm getireceği merak ediliyor.


Suçlamaların hedefindeki il başkanı Ali Rıza Güder istifaların şahsen yapılmadığını söyleyerek, istifa eden üyelerle görüşmedenbir değerlendirme yapmayacağını açıkladı.


CHP’de son günlerde Adana’da FETÖ’den hapiste yatan gazetecilerin alkışlatılması krizi yaşanıyor ve özellikle CHP’deki Atatürkçülerbu duruma tepkilerini net bir şekilde dile getirerek “Bunu içimize sindiremiyoruz.” Mesajları verirken CHP’de yaşanan bu kapsamlı istifaların başka illere de sıçrayıp sıçramayacağı belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu zora sokacağa benzeyen istifalara karşı tepkisinin de ne olacağının çok önemli olduğu ve diğer il yönetimlerinde istifa etmeyi düşünenler için belirleyeci olacağı belirtiliyor. Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder’in istifalar sonrası nasıl bir karar alacağı, istifa edip etmeyeceği de ayrı bir merak konusu.