Cumhurbaşkanı'ndan dikkat çeken benzetme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe Külliyesi’nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. El Bab'da son yaşanılanlara dikkat çeken Erdoğan büyük resmi görmek gerektiğini söyledi ve ayrıntılar verdi.

Cumhurbaşkanı'ndan dikkat çeken benzetme

 Konuşmasında özellikle El Bab’da yaşananlara ve Rus Büyükelçi’nin suikastiyle Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Erdoğan, İstiklal savaşından sonra Türkiye’nin en büyük var oluş savaşını verdiğini söyledi. 


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında şehit olan asker sayısının ne yazık ki 16’ya yükseldiğini söyleyen Erdoğan 200 DEAŞ’lı teröristinde etkisiz hale getirildiğini söyledi. 

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı açılış töreninde konuşan Erdoğan, kimsenin Türkiye’den tehdit altındayken sessiz sedasız durmasını beklememesini, yaşanan gelişmelerle gereğini yaptığımızı ve yapacağımızı söyleyerek bir yandan da diplomatik kanallarla uluslararası diplomasi de Türkiye’nin mücadele verdiğini söyledi. 

Kendi dönemlerinde üretime ve yeni eserler ortaya koyma politikasını benimsediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde biri bulamayan Türkiye Büyüme Oranlarının kendi dönemlerinde yüzde 5’lere çekildiğine dikkat çekti. 

Bu coğrafya şartlarında Türkiye’nin durmaması gerektiğini savunan Erdoğan, durmamız halinde Sevr antlaşması şartlarında Türkiye’nin kendini bulacağını dile getirerek, Asitmetrik bir savaşın yürütüldüğünü ve Türkiye’nin varlık mücadelesi verdiğinin altını çizdi. 


Türkiye’yi Suriye gibi, Libya gibi,Mısır gibi oynanılan oyunlarla bertaraf etmeye çalışıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz ihanetinin de bu oyunun bir parçası olduğuna dikkat çekerek, yanı başımızda çıkarılan DEAŞ tehdidine dikkat çekti ve bununda oyunun bir parçası olduğunu söyledi. 


Şehit verilenlerin can yakıcı olduğunu fakat azimlerini arttırdığını söyleyen Erdoğan, kararlı bir şekilde mücadelelerin devam edeceğini ve tek hedeflerin insanların özgürlük alanını genişletmek ve refahı arttırmak olduğuna dikkat çekti. Herhangi bir geriye dönüşün söz konusu olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin geleceğinin garanti altına alınması için farklılıkları bir kenara bırakarak topyekün hareket edilmesi gerektiğini söyledi.