Cumhurbaşkanı'ndan İmamoğlu'na Kanal İstanbul cevabı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Kanal İstanbul Projesi'ni yaptırmayacağım" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna ne tepki vereceği merak ediliyordu. Merak edilen tepki bugün geldi.

Cumhurbaşkanı'ndan İmamoğlu'na Kanal İstanbul cevabı
Ekrem İmamoğlu'nun çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili karşıt sözlerini son günlerde üst üste dile getirmesi üzerine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap geldi. Erdoğan İmamoğlu'nun Kanal İstanbul için cinayet ve felaket sözlerine aynı sertlikte cevap verdi. 

"SEN OTUR İŞİNE BAK"

Külliyede düzenlen bir törende konuşan Erdoğan, İmamoğlu'nun "Kanal İstanbul, buraya uymaz' sözlerini hatırlatarak "Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu sende göreceksin."" dedi. 

Kanal İstanbul'un ihalesini yakın bir zamanda yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin İstanbul Boğazı'nı felaketlerden koruma projesi olduğunu söyledi. Siyasi olarak da Kanal İstanbul projesinin dünyada ses getirecek bir proje olduğunu ifade ederek, "Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye'yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız. CHP'nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz.'' şeklinde konuştu.