Devlet Bahçeli'den erken seçim sinyali

MHP Lideri Devlet Bahçeli dün akşam meclis kulisinde gazetecilerle sohbet etti ve erken seçim sinyali olarak değerlendirilecek sözler sarfetti. Eğer Anayasa Değişikliği meclisten geçmezse meclisin yenilenmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli bakın neler söyledi.

Devlet Bahçeli'den erken seçim sinyali

Anayasa Değişikliği'nde ilk 5 madde kabul edildi. Bugün 6. maddeden görüşmelere devam edilecek. Dünkü görüşmeler esnasında bir ara kulise geçen MHP Lideri Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Anayasa Değişikliği görüşmeleri sırasında gerilim stratejisi izlendiği ve buna son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, değişimin meclisten geçmemesi halinde meclisin yenilenmesi gerektiğini söyleyerek erken seçim sinyali verdi.

"Kabul ve Ret lotosu oynanıyor"

Kabul ve Redlerin bir lotoya dönüştürüldüğünü ve bu gerilimin referandumda Türkiye'ye yansayacağını söyleyen Devlet Bahçeli,değişikliğin referandum yolu açık bir şekilde kabul edileceğini düşündüğünü söyledi. 

Fire iddiaları hakkında da soruları cevaplandıran Bahçeli, "Fireyi mercekle aramak gerek. Oylamalar esnasında ani inişler çıkışlar beklemiyorum." dedi. 


BAŞİKA VE SÜREYYA ÖNDER 
Türk askerinin Başika kampından çekilmesiyle ilgili de konuşan Devlet Bahçeli sonuç alınmadan Başika'da geri adımın yanlış olacağını söyledi. HDP'li Sırrı Süreyya Önder ile ne görüştüğü hakkında ise Bahçeli , Ahmet Türk'ün rahatsız olduğu ve tutuksuz yargılanması gerektiğini söylediğini açıkladı.