Erdoğan'dan çok sert 'Zafer Çağlayan' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'de açılan dava ile ilgili konuşarak, “Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor” dedi.

Erdoğan'dan çok sert 'Zafer Çağlayan' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan eski bakan Zafer Çağlayan hakkındaki iddianame konusunda ABD'ye tepki göstererek, "Bu konu gerçekten çok çok ilginç bir konu. Şu anda bunu hukuki bir mantık içerisinde yorumlamak mümkün değil. Eski Ekonomi bakanımıza yönelik atılan bu adımı ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koymuş değiller. İran'la ilgili yaptırımları delmiş. Biz Türkiye olarak yaptırım kararı almadık. Atılan bu adımlarla siyasidir. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Sarraf olayı da öyledir Halk Bankası Müdürümüzle ilgili konu da öyledir. Amerikan yönetiminin içine düştüğü aczi gösteriyor."

ARAKAN'DA ÇADIR KAMPI KURMAYI PLANLIYORUZ

Hamdolsun az da olsa ülkemizin yardımlarıyla netice almaya başladık. Yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bazı konularda netice almaya başladık. TİKA 1000 tonluk yardımın dağıtımını gerçekleştirdi. 10 bin tonluk yardımı planlıyoruz. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis edebilirse orada çadır kamplar için deneyimimizi oraya aynen taşımak, daha yaşanabilir çadır kampları kurmayı planlıyoruz. Arakanlı Müslümanlarla ilgili devlet başkanlarıyla gayriresmi bir toplantıyı planlıyoruz. İnşallah akan kanın durması için önemli bir adım atacağız. Tüm üye ülkelerin elini taşın altına koyacağına inanıyorum."