Fikri Işık: Yunanistan'ın iade etmeme kararı siyasidir

Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'ın darbeci askerleri iade etmemesiyle ilgili aldığı karara sert tepki göstererek,mahkemenin verdiği kararın tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi ve Yunanistan'a çağrıda bulundu.

Fikri Işık: Yunanistan'ın iade etmeme kararı siyasidir
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'da aylarca süren FETÖ'cü askerlerin geri iade edilmemesi kararının hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek, Yunanistan'ın bu kararı bir an önce düzelterek 8 darbeci askeri Türkiye'ye iade etmesi gerektiğini söyledi. 

Kararın bir yargı kararı olmadığını,adaletli olmadığını, siyasi bir karar olduğunu söyledi. 'Yunanistan'ın terör ve terörizmle ilgili yanlış yolda olduğunu ortaya koyan' bir karar olarak kararı nitelendiren Fikri Işık , Yunanistan'dan acilen bu yanlışını düzeltmesini istiyoruz. 

Tuzla'da düzenlenen denizaltı kurtarma gemisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim töreninde konuşan Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'a sığınan 8 askerin Türk yargısına teslim edilmesini ve yargı önünde aklanmaları yada cezalarının almalarına fırsat tanınması gerektiğini söyleyerek,  "Bir grubun darbeye katılması için, darbeci sayılması için daha ne yapması gerekiyordu? 248 insanın şehit edildiği, 2 bin 193 insanın yaralandığı hain darbe girişimine katılmış 8 kişinin iade edilmesi için daha ne gerekiyordu?" dedi. 

Yunanistan'ın PKK ve DHKP-C konusunda tavrının benzer olduğunu söyleyen Fikri Işık, konunun takipçisi olmaya devam edileceğini söyledi.