HDP'li vekiller Lezgin Botan ve Adem Geveri hakkında flaş karar

HDP'nin 2 Van Milletvekili hakkında bugün Van'da görülen davada flaş bir karar alındı. Duruşma salonundan gelen son dakika bilgisine göre; mahkeme Lezgin Botan ve Adem Geveri için yakalama kararı verdi. Vekillerin önümüzdeki günlerde gözaltına alınması bekleniyor.

HDP'li vekiller Lezgin Botan ve Adem Geveri hakkında flaş karar
Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Lezgin Botan ve Adem Geveri'nin Van'da çeşitli tarihlerde yaptıkları konuşmalarda 4 ayrı suçtan yargılandıkları davada,iki milletvekilinin bugünkü duruşmaya da katılmaması üzerine haklarında yakalama kararı çıkartıldı. 

HDP'li vekiller Lezgin Botan ve Adem Geveri hakkında flaş karar

Haklarında 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından işlem yapılan vekillerle ilgili dava açılmıştı. Bugün o davanın 2. duruşması yapıldı. HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve ADEM GEVERİ'nin katılmadığı duruşmada mahkeme yakalama kararı verdi. 

Karara itiraz eden milletvekillerinin avukatıları yoğun siyasi çalışmalar sürdürdüklerini ve zorla getirmeyi gerektirecek bir durum olmadığını ifade ederek zorla getirilme kararının kaldırılmasını talep ettiler. 


HEM YAKALAMA KARARI HEM YURT DIŞI YASAĞI


Mahkeme 2 vekil hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Haklarında zorla getirilme kararı olduğu halde, duruşma günü il dışına çıkan vekilerle ilgili yakalama emrinin yanısıra, haklarında yurtdışına çıkış yasağı da konuldu. 


HAKLARINDA NE KADAR CEZA İSTENİYOR?


HPD Van Milletvekili Lezgin Botan için 11 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istenirken, Adem Geveri hakkında ise 35 yıldan ağırlaştırılmış Müebbet Hapise kadar bir ceza isteniyor.