Hükümetten Ahmet Türk'ün sözlerine yanıt

Bugün Bakanlar Kurulu'nun ardından mikrofonların karşısına geçen Numan Kurtulmuş, Ahmet Türk'ün sözlerine yanıt verdi. Hükümet adına Ahmet Türk'ün sözlerine yanıt veren Numan Kurtulmuş, "Çok geç." şeklinde bir cevap verdi. İşte dün Ahmet Türk'ün "Bizim de hatalarımız oldu." sözüyle başlayan polemiğin ayrıntıları..

Hükümetten Ahmet Türk'ün sözlerine yanıt
Bugün Bakanlar Kurulu sonrası kameraların karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ahmet Türk'ün "Bizim de hatalarımız oldu." sözlerini değerlendirdi. Numan Kurtulmuş'un hükümet adına değerlendimesi "Bunun daha fazla vekil tarafından daha yüksek sesle söylenmesini isteriz ama artık çok geç." dedi. 


NUMAN KURTULMUŞ'TAN DETAYLI DEĞERLENDİRME

"Halkın oylarıyla seçilmiş bir partinin parlamentoda olması çok iyidir ama halka karşı silah kullanan terör örgütüne biz sizinle beraber değiliz deyin, terörü lanetleyin dedik. Ne yazık ki HDP'deki bazı milletvekilleri bunu yapamadılar. Sanki terör örgütünün bir koluymuş gibi çalıştılar. Kendilerine oy veren halkın iradesine ihanet ettiler. Türk'ün bu açıklamasının daha yüksek sesle söylenmesi kanaatindeyiz. Ama maalesef çok geç olmuştur. Bundan sonra örgütün diz çöküp bu terör faaliyetlerini yapamamasından başka bir düşünce söz konusu değildir. Tüm akil siyasetçilerin bu terör örgütünün bertaraf edilmesine katkı sunması gerekir."