Kurtulmuş kime ayaklarını denk alsınlar dedi?

27 Aralık Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın akabinde basın toplantısı düzenleyen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme dair gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kurtulmuş kime ayaklarını denk alsınlar dedi?

 Sorular genellikle yeni Anayasa çalışması ve El Bab’dan gelen haberler üzerineydi. Kurtulmuş, Türk askerlerinin yakıldığının iddia edildiği görüntülerin sorulması üzerine sert bir açıklama yaptı.


KAYIP ASKERLERİN AKIBETİ

Kurtulmuş’a “Kayıp askerlerimizle ilgili son bilgiler ne yönde?” sorusu soruldu. Numan Kurtulmuş’ta DEAŞ’ın sosyal medyada yayınladığı askerlerimize ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak, henüz teyit edilen bir bilgi olmadığını, TSK’nın bilgi vermesi halinde basının bilgilendireceğini açıkladı.


AYAKLARINI DENK ALSINLAR

Bazı basın yayın organlarının bu konudaki politikalarını sert bir dille eleştiren Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, “O basın kuruluşları ayaklarını denk alsınlar.” Dedi. Bu tür konularda ulusal medyada bu konuda bir dayanışma olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, bazı medya kuruluşlarının uyduruk görüntülerle halkı galeyane getirmeye çalıştığı iddiasında bulunarak, sorumlu yayıncılık yapmaya davet etti o medya kuruluşlarını. Sorumlu yayın yapıp dayanışma içinde olan medya kuruluşlarına da teşekkür etti. 


AB İLE MÜZAKARELER

Gümrük Birliği müzakareleriyle ilgili 4 farklı senaryonun masada olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, 4 alternatiften birinin seçilerek AB ile müzakarelere başlanacağını söyledi.


BAHÇELİ-YILDIRIM GÖRÜŞMESİ 

Dün akşam gerçekleştirilen Devlet Bahçeli Başbakan görüşmesinde MHP Lideri’yle Anayasa değişikliği konusundaki detayların ele alındığına dikkat çekerek, MHP’nin pakete desteğinin ilk günkü gibi devam ettiğini söyledi.


OHAL'İN KALDIRILMASI

Yaz saati uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna bu konuda hükümetin herhangi bir geri adım atmayı düşünmediği cevabını veren Kurtulmuş, OHAL’in ne zaman kaldırılacağı konusunda da bunun Refarandum sürecinde kaldırılmasını arzuladıklarını söyledi.

 

Yaz saati uygulaması: Öyle bir çalışmamız yok, geriye alma gibi bir niyetimiz yok.