Meclis'te Başkanlık tartışması alevlendi

Başkanlık Sistemi’ni getiren Anayasa Değişikliği’nin görüşmeleri meclis anayasa komisyonunda sürerken, dün akşamki oturumlarda çok gergin saatler yaşandı. Tartışmalar o kadar şiddetlendi ki vekiller birbirlerine su bardaklarını fırlattılar.

Meclis'te Başkanlık tartışması alevlendi

Dün akşam Anayasa Komisyonu’nda süren Başkanlık Yasası görüşmelerinde ortam bir anda gerildi. 150’den fazla vekilin yasayla ilgili önerge sunması ve 4 gün süren çalışmalar neticesinde daha sadece 20 vekilin konuşulabildiği ve önergelerinin sonuçlandırılması üzerine, Ak Partili 3 vekilin sunduğu tasarının maddelerine geçilsin önergeleri öne çekilip kabul edilince CHP’li vekiller adeta küplere bindi.


AK PARTİLİLERİN ÖNERGESİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Yapılanın hukuksuzluk olduğunu savunan CHP’li vekiller ayağı kalkarak iktidar milletvekillerine bağrışmaya başladılar. Daha sonra tartışmanın harareti arttı ve önce CHP tarafından Ak Parti’ne pet su bardakları fırlatılmaya başlandı. Ardından da Ak Partililer CHP’lilerin olduğu masaya pet bardaklar fırlattılar.


MECLİSTE KARA GÜN OLABİLİR

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay sert tepki gösterdiği uygulamaya ‘siyasi eşkiyalık’ tanımını yaptı. Muhalefete yeterince söz hakkı verilmediğini belirten Altay, 4+4 oylaması öncesi de böyle bir yol seçildiği ve o gün meclis tarihine kara bir gün olarak geçtiğini söyledi.


AKYILDIZ'DAN SERT İFADELER

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ise bu yasanın bir diktatör tanımladığını iddia etti. “Türkiye’de bu yasanın gelmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abdullah Öcalan istiyor.” Diyen Akyıldız’a Ak Parti sıralarından sert tepki geldi.


CHP Grup Başkan vekili Engin Altay ile Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin arasında yaşanan sözlü tartışmada Yılmaztekin’in elini masaya vurması üzerine ve lan diye hitap etmesi üzerine Engin Altay, “Bana lan diyemezsin. Allah senin belanı versin” diyerek tepki gösterip pet şişe su bardağını Yılmaztekin’e fırlattı.