Mecliste kavga! İşte o kavganın fotoğrafları

Mecliste Anayasa Değişikliği'nin 3. maddesinin görüşülmesinin ardından oylamaya geçildiği esnada CHP'li vekillerin kabinlerin olduğu kısma adeta barikat kurması önce tartışmalara sonra yumruklaşmaya varan kavgaya neden oldu. İşte Meclis'te yaşanan arbadenin detayları ve son durum..

Mecliste kavga! İşte o kavganın fotoğrafları

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu akşam istenmeyen görüntüler yaşandı. Vekillerin yumruklaşmasına kadar giden tartışmaların fitilini CHP'nin 3. maddenin oylamasından sonra kabinlerin olduğu kısma vekillerini dizerek milletvekillerinin açık oy kullanmasına engel olmaya çalışması ateşledi. AK Partili vekiller buna sert tepki gösterdiler ve CHP'li vekillerle tartışmaya başladılar. Daha sonra tartışma arbedeye yaşandı ve meclis genel kurulunda yumruklaşmalar yaşandı. 

 

BAŞKANVEKİLLERİ BİR ARAYA GELDİ

Kavga o kadar kızıştı ki koltuğunda oturan bir vekil ceketini çıkararak gömleğiyle kavganın olduğu bölgeye girdi. Araya giren diğer milletvekilleri kavgayı ayırarak ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Mecliste yaşanan tatsız olayın ardından partilerin meclis grup başkanvekillerinin bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. 

 

MEHMET METİNER'DEN KAOS İDDİASI

3. maddeyle ilgili oylamanın yeniden yapılacağı belirtilirken AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, CHP'nin mecliste kaos çıkarmaya çalıştığı ve azınlık olarak çoğunluğa hükmetmeye çalıştıklarını söyledi. CHP'li vekillerinin söylediklerinin yenilir yutulur şeyler olmadığını ama kendilerinin tatsızlık olmasın diye birşey söylemediklerini, kameralarla meclisin mahramiyetinin ihlal edildiğini söylerek,bunun meclisi paralize etmekten öte bir şey olmadığını dile getirdi. 


 

YENİDEN OYLAMA YAPILACAK

Anayasa Değişikliği'nde bu akşam 3., 4. ve 5. maddelerin görüşülmesi bekleniyor. Yaşanan arbede sonrası neler yaşanacağı merakla bekleniyor. Mecliste tansiyonun düşürülmeye çalışıldığı öğrenildi. Ardından 3. madde için oylamanın tekrar edilmesi bekleniyor.