MHP'de ihracı istenen vekiller çatlağı

MHP'de referandumla birlikte dillendirilen çatlak var iddiaları bugün gerçeğe dönüştü ve MHP 4 Milletvekilini kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevketti. Disiplinden ihracı istenen vekiller arasında Yusuf Halaçoğlu'da var ve Bahçeli'ye rakip olan Sinan Oğan'da var. İşte Ankara'nın gündemini ısıtan o gelişmenin detayları..

MHP'de ihracı istenen vekiller çatlağı

MHP'de referandum çatlağı yaşanıyor. Hayır oyu vereceklerini açıklayan 4 vekil kesin ihraç talebiyle disipline gönderildi. Bir süredir kulislerde konuşulan hayırcı vekillerin ihraç edilebileceği söylentileri,geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Bahçeli ile Yusuf Halaçoğlu'nun meclisteki samimi sohbet görüntülerinden sonra yerini ihraç olmayacak şeklinde yorumlara bırakmıştı.

 

Bugün MHP yönetimi hayır oyu vereceklerini açıklayan 4 Milletvekilini disipline sevkederek ihraçlarını istedi. Vekiller arasında Yusuf Halaçoğlu,Sinan Oğan gibi partinin ağır topları da var. Oktay Vural'ın parti yönetimiyle ilişkilerinin normalleştiği söyleniyordu. İhraç listesinde Oktay Vural'ın olmaması bu iddiaları da doğruladı. Diğer İhracı istenen 2 vekil ise Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan olarak açıkladı. 

 

İhracı istenen vekillerden henüz bir tepki açıklaması gelmedi. Fakat Yusuf Halaçoğlu'nun Devlet Bahçeli'ye "Eğer istiyorsanız partiden istifa edebiliriz." dediği geçtiğimiz günlerde öne sürülmüştü.

 

MHP Yönetimi'nden yapılan açıklamada söz konusu milletvekillerinin parti tüzüğünün 11. maddesine aykırı hareket ederek, görev ve sorumluluklarla bağdaşmayan açıklamalarda bulunmaları ve partinin referandum sürecinde yetkili organlar tarafından alınan karara ve politikalara uymadıkları gerekçesiyle disipline sevkedildiklerini açıkladı. Ayrıca üyeler partinin hiyerarşik yapısına aykırı bir şekilde başka partilerin temsilcilerini ziyaret etmeklede suçlandı. 

 

Açıklamanın sonunda "81. Maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmişlerdir." denildi.