MHP'li Vekilin odasında gizli kamera bulundu iddiası

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay meclis gündemine bomba gibi düşecek bir açıklamayı kürsüden dile getirdi.

MHP'li Vekilin odasında gizli kamera bulundu iddiası

2 Kasım günü MHP KocaeliMilletvekili Saffet Sancaklı’nın TBMM’deki Halkla İlişkiler Odası’nın tavandakikırıklığın dikkat çektiği,yapılan incelemelerde tavana bir kamera takıldığı vedaha sonra söküldüğünün tesbit edildiğini iddia ederek TBMM’den bu vahim olaylailgili ivedilikle faillerin bulunmasına yönelik bir çalışma başlatılmasınıistedi.

 

Komplocu zihniyetin hala devam ettiğini işaret eden buolayın nasıl gerçekleştiğinin çözülmesi gerektiğini söyleyen Akçay,”Halklaİlişkiler Binasının kapıları şifreli kartlarla açılmaktadır. Güvenlikkameralarının bulunduğunu da dikkate alınarak, bütün teknik tedbirlerin derhalalınmasını ve gerekli incelemenin başlatılmasını talep ediyoruz." dedi.

AK PARTİ’DEN DEĞERLENDİRME

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı Saffet Sancaklı’nınodasına yerleştirile kamerayla ilgili vahim yorumunda bulunurken ne olupbittiğinin anlaşılması için bu konunun sonuna kadar üzerine gidilmelsigerektiğini ve kim yaptıysa açığa çıkarılarak kamuoyuna açıklanması gerektiğinisöyledi.

CHP VEKİL: BU KEPAZELİK

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Hükümetin bukonulardaki sorumluluklarını daha titiz şekilde yerine getirmesini bekliyoruz.Bir milletvekilinin çalışma odasına kamera yerleştiriliyorsa, yatak odasına kimbilir ne yerleştirilir? Böyle kepazelik olur mu? Yazıklar olsun."değerlendirmesinde bulundu.

 

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın: Soruşturma başlatıldı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın konunun çok ciddi bir iddiaolduğu, bu iddianın ivedilikle inceleneceğini belirterek "Bu iddia, bugünbir dilekçeyle intikal ettirilmiş. Haberdar olur olmaz gerek TBMM Başkanlığıgerekse emniyet birimleri tarafından ivedi olarak konunun idari, teknik ve adliaçıdan açıklığa kavuşturulması adına gerekli inceleme ve soruşturmabaşlatıldığı; inceleme tamamlandığında konu hakkında ayrıca ilgili muhataplarnezdinde ayrıntılı bilgilendirilme yapılacağı tarafımıza iletildi. Bununtakipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum."