Muharrem İnce asgari ücreti ne kadar yapacak?

CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, miting için geldiği Samsun`da seçim manifestosunu açıkladı. Öte yandan İnce, asgari ücretin ise 2.200 lira olacağını söyledi.

Muharrem İnce asgari ücreti ne kadar yapacak?
İşte Muharrem İnce'nin seçim manifestosu


Muharrem İnce`nin "Gelecek Bildirgesi" olarak adlandırdığı manifestosunda hukuktan kamu yönetimine, ekonomiden politikaya, sağlıktan çevreye bir çok vaat bulunuyor. İnce’nin bir otelde düzenlediği basın toplantısında açıkladığı "Gelecek Bildirgesi" şöyle: “Ülkeyi içinde bulunduğu duruma düşürenlerin, ülkeyi bu durumdan kurtarmaları beklenemez. 16 yıldır iktidarda değilmişler gibi, yeniden kurtarıcı rollerine soyunarak, halkın aklıyla dalga geçilmesine ve halkın daha fazla aşağılanmasına izin vermeyeceğiz. Memleketin yaralarını sarmak ve milletimizin dertlerine derman olmak hedefiyle, Cumhuriyetimizin örselenen değerlerini yeniden tesis etmeyi amaçlayan onarım politikalarımız, esas olarak, beş ana sütuna dayalı olacaktır. Cumhuriyet değerleri ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği ilkesi üzerinde yükselecek olan bu sütunlar: Hukukun Üstünlüğü ilkesine dayalı, “Hukuk” sütunu, temel hak ve özgürlükler, toplumsal barış, çoğulculuk, katılımcılık ve özgür basın anlayışına dayalı, “Demokrasi” sütunu, üretime ve adil paylaşım anlayışına dayalı, “Ekonomi” sütunu, barış ve güvenlik odaklı politikalara dayalı, “Dış Politika” sütunu, ülkemizi muasır medeniyetin üzerine çıkarma hedefine dayalı “Eğitim” sütunudur. Bu sütunlar üstünde yükselen onarım projemizin çatısını “kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter rejim” oluşturacaktır. Bu politikaları uygularken çağdaş siyasetin ve çağdaş yönetimin vazgeçilmezleri olan katılım, adil ve sürdürülebilir kalkınma, yerellik, hesap verme, açıklık ve kalite ilkelerini sürekli göz önünde bulunduracağız. Temel hedefimiz halkımızın huzur, barış ve refah içinde yaşamasını sağlamaktır."
   2 / 14
Bahçeli 13 isme çizik attıBahçeli 13 isme çizik attı
İşte Muharrem İnce'nin seçim manifestosu
“Hukuk devleti için ilk adım OHAL’in kaldırılması olacaktır” İnce, uygulamayı hedeflediği politikaları ana başlıklar halinde şöyle sıraladı: “Hukuk devleti kavramını Türkiye için ütopya olmaktan çıkaracak, asgari bir standart haline getireceğiz. Hukuk devleti yoksa hiç bir şey yoktur. Hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için, yargının bağımsızlığını yeniden tesis edeceğiz. Bütün hukuki düzenlemeleri evrensel hukuk ilkelerine uygun hale getireceğiz. Hukuk devleti için ilk adım OHAL’in kaldırılması olacaktır. Başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere devlet kurumlarının, tarafsız, çağdaş ve demokratik denetim yapma yetkisini kullanabilmesi için gerekli düzenleme ve reformlar derhal yapılacaktır. Yetkin ve tarafsız yargıçların seçilmişleri denetlemesi imkânı sağlanacaktır. Hâkim ve savcıların talimatla hareket etmelerine son verilecektir. Önünü iliklemeyen hâkim ve savcılar görev yapacaktır. Bağımsız, etkin ve gecikmeyen bir yargı düzeni kurulacaktır. Hâkim ve Savcılar Kurulu yeniden yapılandırılacak, Adalet Bakanı ve Müsteşarı HSK’da yer almayacaktır. Yargıdaki siyasallaşma mutlaka önlenecektir. Yargı üyelerinin göreve başlaması siyasi erkin dışında olacaktır. Yargıç güvencesini sağlamak için gerekli bütün adımlar atılacaktır. Hak arama özgürlüğünü güvence altına alan düzenlemeler yapılacaktır. Özel hayatın gizliliği en önemli ilkelerimizden biridir. Telefon dinlemeleri başta olmak üzere devletin, vatandaşın hayatına müdahale edecek hukuksuz uygulamaları engellenecektir.”