Mustafa Balbay'ın Cin Ali sözleri meclisi gerdi

Anayasa Değişikliği görüşmelerinin sürdüğü esnada CHP Mİlletvekili Mustafa Balbay'ın Başbakan'ın adını söylerken Binali mi Cin Ali mi sözleri üzerine Ak Partililer sert tepki gösterdi ve mecliste tansiyonu yükseldi. Geri adım atmayan Mustafa Balbay özür dile taleplerine "Dilesem dilesem sizden vicdana gelip bu teklifi geri çekmenizi dilerim." dedi.

Mustafa Balbay'ın Cin Ali sözleri meclisi gerdi

Mecliste Anayasa Değişikliği görüşmeleri oldukça hararetli geçiyor. CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay kürsüde konuşurken Başbakan'dan bahsederken Cin Ali mi Binali mi? deyince Ak Parti sıralarından sert tepkiyle karşılaştı. 


"Ha dinleyin biraz" diyen Mustafa Balbay, "Başbakan'ınız kadar hoşgörülü olun" dedi. 

 

MECLİS BAŞKAN VEKİLİNE'DE TEPKİ GÖSTERDİ

Ak Partili vekiller Mustafa Balbay'dan özür dilemesini istediler. Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili'de "Kaba ve yaralıyıcı sözler söylemeyin" deyince Mustafa Balbay Meclis Başkan Vekili'ne de tepki gösterdi ve "3 gündür meclisi AKP'nin Meclis Başkan Vekili gibi yönetiyorsunuz.Sürekli yorum yapıyorsunuz. CHP'den bir yorum yapsak hemen karşılık veriyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. 

 

Ak Partililerin özür dilemeye davet ettikleri Mustafa Balbay,daha da sinirlenerek elini masaya sert şekilde vurarak "Ben dilesem dilesem sizden bu teklifi geri çekmenizi dilerim. Ülkeyi ne hale getirdiniz ya. Memleketin ne önemi var mühim olan istikbal Memleketin ne önemi var mühim olan ya iktidar diyorsunuz." diyerek sert tepki gösterdi.

 

Ortamın daha da gerilmesi üzerine Meclis Başkan Vekili oturuma 5 dakika ara vermek zorunda kaldı. 


İŞTE O ANLAR