Van’da Ak Parti’de Taha Çoban görevden alındı!

Van Ak Parti hafta başında basına gönderdiği basın açıklamasıyla kafaları karıştıran ve partinin il ve bölge teşkilatına ağır ithamlarda bulunan Van Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Taha Çoban flaş bir kararla görevden alındı.

Van’da Ak Parti’de Taha Çoban görevden alındı!

Salı günü Van’daki yerel basına mail yoluyla bir açıklamada bulunan Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, parti teşkilatını sert bir dille eleştirmiş ve “Herkesin adamını bir yerlere yerleştirmeye çalıştığından yana” dert yanmıştı.


İL BAŞKANLIĞI SESSİZ KALMIŞTI

Ak Parti Van İl Başkanlığı bu açıklama karşısında sessiz kalmış ve herhangi karşı bir cevap vermemişti. Bugün açıklama yapan parti teşkilatı, Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban’ı parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği için görevinden alındığını açıkladı. Taha Çoban’ın partiyi kötüleyen açıklamaları tüzüğe aykırı bulundu. Bunun dışında partiden açıklamanın detaylarına dair bir cevap gelmedi.


Kararı doğrulayan Taha Çoban, görevden alınma yazısının kendisine iletildiğini söyledi.

 

TAHA ÇOBAN O AÇIKLAMASINDA NELER DEMİŞTİ?


Van’da ve bölgedeki parti teşkilatlarında rant ve menfaat için parti içine sızan kişilerin olduğunu iddia eden Taha Çoban, İslam aleminde bunca sıkıntı,çile varken milyonların umudunu bağladığı Ak Parti Teşkilatları içindeki ihanetlere,haksızlıklara ve usulsüzlüklere artık tahammül edemediğini dile getirmişti.


Makam sahiplerinin olan biteni gördüğünü ama görmemezlikten geldiğini iddia eden Taha Çoban, bu kişilere haklarını helal etmediklerini, rant ve menfaatlerin ilahlaştırıldığını ve makam sahiplerinin kendi koltuklarından olacakları korkusuyla bunlara göz yumduğunu iddia etti.