Zahir Soğanda'dan Mustafa Yalçın yorumu

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda kentte tartışmalara neden olan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne Kayseri'den atanan Mustafa Yalçın'ın atamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mustafa Yalçın'ın kente atanmasını değerlendiren Zahir Soğanda bakın neye dikkat çekti.

Zahir Soğanda'dan Mustafa Yalçın yorumu
Zahir Soğanda açıklamasında Van Büyükşehir Genel Sekterlik kadrosuna Mustafa Yalçın'ın atanmasıyla ilgili basında ve sosyal medyada Ak Parti İl Yönetimi ve milletvekilleri aleyhine yazıların olmasının kendisini üzdüğünü belirterek, Mehmet Yaşar'ın 2 aydır Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosunda olduğunu ve görevinin aynen devam ettiğini açıkladı.

Mehmet Yaşar'ın bu zorlu süreçte önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Zahir Soğanda, Van'la Birlikte Diyarbakır ve Mardin'e de benzer atamalar yapıldığını belirterek "Asaleten atamalar hükümetin tasarrufudur." dedi. 

Atamalarda Van İl Teşkilatı'nın ve milletvekillerinin bir etkisinin olmadığını açıklayan Soğanda, Büyükşehir'in bir Ak Partili belediye olmadığı devletin atadığı kayyım tarafından yönetildiğine, bu nedenle belediye atamalarında etkilerinin olmasının mümkün olmadığını belirterek, "Baştan itibaren Sayın Başbakanımızın da kayyım atanan belediyelerin bütün il teşkilatlarına ve milletvekillerine telkin ve talimatları da bu yönde olmuştur." dedi.

Vanlılara düşenin asalaten ataması yapılan Genel Sekreter Mustafa Yalçın'a destek vermek olduğunu ifade eden Zahir Soğanda,  "Önemli olan Van’a ve Vanlıya hizmet etmektir. Asaleten ataması yapılan Sayın Mustafa Yalçın'a ve genel sekreter yardımcılığı görevini sürdüren Sayın Mehmet Yaşar'a başarılar diliyorum" dedi.