Aboubakar'ın yerine Depoitre transferi!

Beşiktaş yıldızlarından birisi olan Aboubakar ile ilgili sıcak dakikaların yaşanıldığı ortaya çıktı. Beşiktaş teknik adamı olan Şenol Güneş, Kamerunlu golcü yıldız olan Aboubakar'ın portekize erken dönüşüne şartlı onay verildi ayrıntılar haberin detayında.

Aboubakar'ın yerine Depoitre transferi!
Vincent Aboubakar'dan istediği performansı şu ana kadar alamayan Beşiktaş, forvet arayışlarını sürdürürken Siyah Beyazlılar'a Aboubakar'ın takımı Porto'dan flaş bir öneri geldi. 

Kiralık değişimi...

Portekiz ekibi Kara Kartal'a yaptığı teklifle Aboubakar'ın kendilerine geri dönderilmesini ve bunun karşılığında 28 yaşındaki 1,91'lik forvet Laurent Depoitre'ın yine kiralık olarak verilmesini önerdi. 

Henüz cevap yok

Beşiktaş'ın transfer değişimi konusunda Porto'ya henüz net bir cevap vermediği, Şenol Güneş'in son kararının beklendiği öğrenildi. 

Güneş'in istediği tarz!

Şenol Güneş'in uzun zamandır Gomez gibi uzun boylu bir pivot santrfor istediği biliniyor. Tecrübeli teknik adam bu yüzden Belçikalı forvete sıcak bakabilir. 

Laurent Depoitre bu sezon Porto'yla çıktığı 15 maçta 3 gol, 1 asistlik performans sergiledi. 

KAYNAKFANATİK

Beşiktaş'ın Porto'dan bir yıllığına kiraladığı Vincent Aboubakar'ı yakından tanıyalım.

KİMDİR?

22 Ocak 1992'de Kamerun'un Yaounde şehrine dünyaya gelen Aboubakar, profesyonel kariyerine 2009 yılında memleketinin Cotonsport takımında başladı ve 18 yaşında ilk kez giydiği A takım formasıyla 15 maçta attığı 7 golle şehrin genç kahramanı olarak dikkatleri çekti.

Tottenham gibi Premier Lig ekiplerinden de teklif almasına rağmen Avrupa’daki kariyerine Fransa’da başlamayı tercih edip 2010'da Valenciennes’in yolunu tuttu.

Üç yıl Valeciennes forması giyen Aboubakar, 2013 yılında bir başka Fransız ekibi Lorient'e transfer oldu.

Lorient formasıyla başarılı bir dönem geçiren Aboubakar, 2014 yılında ise 3 milyon avro karşılığımda Porto'ya katıldı. 2010 yılından bu yana Kamerun Milli Takımı'yla 43 maça çıkıp 13 gol atan 24 yaşındaki santrfor, geride bıraktığımız 2 sezonda Porto formasını terletti.

NASIL BİR OYUNCU?

1.82 boyunda ve güçlü bir fiziğe sahip olan Aboubakar, oyun tarzıyla Beşiktaş'ın eski oyuncusu Demba Ba'yı andırıyor: Çabukluğu ve kuvvetiyle dikkat çeken Aboubakar, koşularıyla savunmanın dengesini bozup toplu oyunda stoperlere sırtını dönerek takımını ileri taşıyabiliyor.

Kamerunlu golcü, sezileri ve atletizmiyle pozisyona girmekte zorlanmıyor. Etkili şutlarının yanı sıra kafa vuruşlarıyla dikkat çeken Aboubakar'ın maç başına gol ortalaması, bitiricilik konusunda hala seviye atlayabileceğini gösteriyor.

24 yaşındaki forvetin pozisyonu için en ilginç özelliği ise asistleri. Özellikle yıldızının parladığı Lorient ve Porto formalarıyla son üç sezonda yaptığı asist sayısı 15. Genç oyuncu sırtı rakibe dönükken ya da topla yüzünü savunmacılara döndüğü anlarda doğru ve çabuk pas tercihleri yaparak arkadaşlarına fırsat yaratabiliyor. Pek çok santrforun aksine yalnızca kaleyi düşünerek oynamıyor.

Lorient’deki teknik direktörü Christian Gourcuff’ün “güven duygusunu çok önemseyen ve her zaman desteklenmek isteyen bir oyuncu” olarak tanımladığı Aboubakar’ın Şenol Güneş yönetiminde gelişme göstermesini beklemek yanlış olmaz.