Fenerbahçeli Yıldızdan Flaş Atatürk Açıklaması!

Ferbahçenin yıldızından bomba açıklamalar geldi. Fenerbahçeninyıldız oyuncularından Ekpe Udoh,sosyal medyada kulübün organize ettiği #AskUdoh hashtagine gelen sorulara yanıt verdi verdiği yanıtlar adeta sosyal medayaya bomba gibi düştü.

Fenerbahçeli Yıldızdan Flaş Atatürk Açıklaması!
Fenerbahçeli basketbolcu Ekpe Udoh, sarı lacivertli kulübün resmi Twitter hesabından bir röportaj gerçekleştirdi. Atatürk'e hayranlığıyla bilinen deneyimli oyuncu, "Müthiş bir lider olduğunu düşünüyorum ve onun hakkında düşündüklerimle ilgili yakında projem olacak" ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın oyuncularından Ekpe Udoh,  sarı lacivertli kulübün resmi sosyal medya hesabına röportaj verdi.


Deneylimli basketbolcu kendisine Twitter üzerinden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi. Atatürk’e hayranlığıyla bilinen Udoh, “Müthiş bir lider olduğunu düşünüyorum ve onun hakkında düşündüklerimle ilgili yakında projem olacak” ifadelerini kullandı.Kaynak:amkspor.sozcu.com.tr

Ekpe Udoh kimdir?

Ekpe Udoh 20 Mayıs 1987 tarihinde Amerika’nın Edmond kentinde dünyaya geldi. 2.06m boyundaki basketbol oyuncusu, pivot ve uzun forvet pozisyonunda Fenerbahçe adına ter dökmektedir. Uzun kolları sayesinde çok etkili şekilde blok yapabilen Udoh, nightmare (kabus) lakabını almıştır. Amerika’da doğup büyümesine rağmen ailesi Nijeryalı’dır ve 2 kız kardeşi ile 1 erkek kardeşi vardır.

Lise ve Kolej Kariyeri

Ekpe Udoh Edmond Sante Fe Lisesine gitti. Lisedeki performansıyla birçok üniversiteden burs aldı. Bunların içinde Michigan Wolverines‘in teklifini kabul ederek NCAA kariyerine başladı. İki sezon Michigan’da forma giyen Ekpe Udoh, istediği dakikaları alamayınca Baylor Bears‘a transfer oldu. Michigan’da iki sezonda 67 maça çıktı; 5.5 sayı ve 4.5 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Baylor’da ise çok etkili performans ortaya koyan Udoh, 2009-2010 sezonunda 13.9 sayı, 9.8 ribaund ve 3.7 blok ortalamarıyla oynadı ve NBA Draft’ına girmeye karar verdi. NCAA blok krallığı, en iyi savunma takımı ve Big-12 konferansı ikinci beşi gibi ödüllere layık görüldü. 2010 NBA Draft’ında Golden State Warriors tarafından ilk turda 6. sırada seçildi.

Profesyonel Kariyeri

Ekpe Udoh Golden State WarriorsNBA’deki ilk maçına el bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle 11 Aralık 2010 tarihinde Miami Heat’e karşı çıkabildi. İlk sezonunda 4.1 sayı, 3.1 ribaund ve 1.5 blok ortalamalarıyla oynadı. 2011-2012 sezonunda lokavt nedeniyle İsrail ligi ekiplerinden Bnei Herzliya ile sözleşme imzaladı. NBA’deki lokavtı bitmesi nedeniyle İsrail takımında sadece 1 maça çıktı. Tek maçında 22 sayı, 16 ribaund, 4 blok ve 3 asist üretti. NBA’e dönen Udoh, Golden State formasıyla ikinci sezonuna başladı. İlk sezonuna göre kendisi geliştiren Udoh, 5.5 sayı, 3.9 ribaund ve 1.7 blok ortalamalarıyla oynarken 13 Mart 2012 tarihinde Monta Ellis, Kwame Brown ile birlikte Stephen Jackson ve Andrew Bogut karşılığında Milwaukee Bucks‘a takas oldu. Milwaukee’deki yarım sezonunda 23 maça çıktı, 5.7 sayı, 4.7 ribaund ve 1.6 blok ortalamalarıyla oynadı. 2012-2013 sezonunda Milwaukee forması giydi ve ilk kez play-off tecrübesi yaşadı. Fakat ilk turda Miami Heat’e elendi. 76 normal sezon maçında 4.3 sayı ve 3.3 ribaund istatistiklerine ulaştı. 2013-2014 sezonunda son kez Milwaukee Bucks forması giydi ve serbest kaldı. 2014-2015 sezonu için Los Angeles Clippers ile anlaştı fakat istediği forma şansını pek bulamadı. 33 maça çıkabilen Ekpe Udoh 0.9 sayı ve 0.8 ribaund ortalamalarıyla oynadı ve NBA kariyerine nokta koyarak Fenerbahçe Ülker ile anlaştı. Fenerbahçe’ye gelir gelmez Türkiye Kupası’nı kazandı