Gururlu Baba Adlı Filmde Baba Ve Kız Aynı Senaryoda Buluştu

İskoç aktör Ewan McGregor, oyuncu kızı Clara McGregor ile birlikte rol aldığı “You Sing Loud, I Sing Louder” adlı filmiyle, Teksas'ta gerçekleştirilen South by Southwest Film Festivali'nde izleyicilerle buluştu.

Gururlu Baba Adlı Filmde Baba Ve Kız Aynı Senaryoda Buluştu

Film, aynı zamanda Clara McGregor'un yapımcıları arasında yer aldığı Emma Westenberg'in ilk uzun metrajlı filmi oldu. Baba-kızın birlikte çıktığı bir yolculuğu konu alan film, festivalde büyük ilgi gördü.

Film hakkında detaylı bilgi veren Ewan McGregor, Clara McGregor ve Emma Westenberg, açıklamalarda bulundu. İkinci kez birlikte çalıştıkları bu projede babasıyla birlikte rol almanın kendisi için büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Clara McGregor, filmdeki deneyimlerinin onu daha iyi bir oyuncu yapacağına inandığını belirtti.

Clara Mcgregor'un İlk Uzun Metrajlı Filmi

Emma Westenberg ise filmin oluşum süreci hakkında detaylı bilgi verirken, hikayenin temelinde baba-kız ilişkisi ve müzikal bir yolculuk olduğunu söyledi. İskoçya'da geçen ve yerel müzik sahnelerini konu alan film, aynı zamanda Clara McGregor'un da ilk uzun metrajlı filmi oldu. “You Sing Loud, I Sing Louder” filmi, festivaldeki gösteriminin ardından eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler aldı ve seyirciler tarafından da beğenildi. Film, yakın zamanda dünya genelinde gösterime girecek.

Emma Westenberg, filminin beyazperdede seyirciyle buluşmasından sonra oldukça mutlu ve rahatlamış hissettiğini belirtti. Seyircilerin filmi izlerken gülmeleri ve pozitif tepkiler vermesi onu çok sevindirdi. Ayrıca bu filmin kariyerindeki ilk uzun metrajlı filmi olduğunu söyleyen Westenberg, içindeki duyguları anlatacak bir kelime bulamadığını ancak içinde huzur ve mutluluk hisleriyle dolu olduğunu ifade etti.

6456302e4e3fe11eac0d0605.webp

Ewan Mcgregor, ‘’Senaryoyu Okuduktan Sonra Çok Etkilendim’’

Ewan McGregor, Clara'nın kendisine 'baba' rolü teklif ettiğinde önceleri sinir bozucu bir fikir olarak algıladığını ancak senaryoyu okuduktan sonra çok etkilendiğini ve hayran kaldığını söyledi. Baba-kızın dokunaklı ama aynı zamanda çok komik yolculuğunu anlatan senaryonun, komik olanla ciddi olanın güzel bir şekilde yan yana geldiği harika bir senaryo olduğunu vurguladı. Tüm unsurların birleşmesiyle projenin çok özel bir şey haline geldiğini de ekledi.

Dünya Pandemi İle Zorlu Bir Süreçten Geçti

Clara McGregor: Dünya son zamanlarda zorlu bir dönemden geçti. Milyonlarca insan öldü ve bu süreçte hepimiz büyük bir stres ve kaygı yaşadık. Ancak bu zorlu dönem, sevdiklerimizin gerçek değerini anlamamızı sağladı. Benim için, bu filmde baba-kız ilişkisini anlatmak, insanların umut, deneme ve yeniden bağlantı kurma fikrine odaklanmasını istedim. Pandemi, yakın olmak ve sevdiklerimizle birlikte olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Filmin mesajı da tam olarak bu zaten; sevdiklerimizle olan ilişkilerimizi değerli tutmalı, onlara zaman ayırmalı ve her anlarını özenle yaşamalıyız.