Karın Bölgesinde Yağlanma Nasıl Önlenir?

Biz yürüyüşlerle yani aerobik dayanıklık dediğimiz yürüyüş,yürüme bandı, yüzme gibi aktiviteleri devreye soktugumuz an vücut'ta kalori sarf etme söz konusu oluyor ve yağın yoğun olduğu bölgelerde

Karın Bölgesinde Yağlanma Nasıl Önlenir?

Kadınlar da 80 cm erkekler de ise 94 cm üzerine çıktığı zaman karın bölgesinde aşırı yağlanma söz konusudur. Kötü beslenme hareketsiz bir yaşam ve genler neden olurken bu konuda ne yazık ki karın eriten , bel eriten, kalça eriten nede basen eriten sihirli bir diyet programı yok.

 

Dolayısıyla böyle bir diyet modeli söz konusuysa orada ticaret kokuyordur oradan uzak durmak gerekir.Yeterli Beslenme ve dengelli beslenme ilkelerine bağlı olarak vücudun ihtiyacından daha aza tükettiğimiz an o eksi kaloriler yağ depolarından yağların çözülmesine neden olur. Lokal incelme adı altında karın eriten özel bir egzersiz programı yok ama takviye yapabileceğimiz bazı aktiviteler var. Biz yürüyüşlerle yani aerobik dayanıklık dediğimiz yürüyüş,yürüme bandı, yüzme gibi aktiviteleri devreye soktugumuz an vücut'ta kalori sarf etme söz konusu oluyor ve yağın yoğun olduğu bölgelerde yağ çözülmesi daha fazla oluyor. Bu Allah'ın verdiği bir lütuf'dur hiç korkmasınlar bazı hanımefendiler ve beyfenaman diyor bu benim üstüm ince yüzümden gitmesin karın bölgesinde bir sorunum var. Ortaya bir beton döküpte üst taraftan gitmeyecek sadece karın tarafından gidecek demek ne doğru beslenme nede bir egzersiz programı yok.

Yoğun olan bölgeden yağ çözümü daha çok olur az olan bölgede ise yağ kaybı daha az olur fakat lokal egzersizlerde bu büyük kas gruplarını aktive eden yürüyüşlerin dışında o bölgeye yönelik local egzersizlerde karın bölgesinde karın kaslarını güçlendirecek eğzersizlerle o yağın altında ki kası güçlendirdiğimiz zaman oradaki sarkmayı önleriz yani biz sadece yürüyüşlerle karın bölgesindeki yağlanmanın azalması durumunu ön plana çıkardığımız zaman yağlar azalır dolayısıyla o deri tabakasında ufak sarkmalar olur buda bir hanımefendinin veya beyfendinin hiçte hoşuna gitmez görsel güzellik açısından lokal olarak o bölgelere yöneldiğimiz zaman oraları toparlama şansı çok daha yüksek olur.