Yeni kimlik kartı almak için randevu alma sitesi çok yoğun

Yeni Kimlik Kartı Almak için bugün başvurular başladı. Yeni kimlik kartı almak için randevu alma sitesi https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/ bugün yoğunluktan dolayı çöktü. Yeni Kredi kimlik kartı almak için randevu alma sitesinin serverlerinin yoğunluğu kaldıramadığı belirtiliyor.

Yeni kimlik kartı almak için randevu alma sitesi çok yoğun

Bugün Türkiye genelinde belli pilot illerde yeni kimlik kartı almak için randevu alma sitesine bugün randevu almak için giren binlerce vatandaş yeni kimlik kartlarını almak için randevu almak için siteye girdi. Yoğunluğu kaldırmayan Nüfus ve Vatandaşlık İdaresi Başkanlığı’nın sitesinin serverleri yoğunluğu kaldıramadı.


Yeni kimlik almak için ödenmesi gereken ücret 16 TL olarak belirlendi. Nüfuz cüzdanını kaybedip yeni kimlik almak isteyenlerden 32 TL ücret alınacak. 


İŞTE SİTENİN ADRESİ: https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/

 


Yeni Kimlik Alma Randevu Sitesi çöktü

Sabah saatlerinde insanlar yoğunlaştıkça sitede gitgide yavaşlama oldu ve site öğlenden sonra açılmamaya başladı. 10 süreyle kullanılacak çipli kimlik kartları için parmak izide alınacak. Bazı pilot illerde dağıtımı yapılan kimlik kartlarında uygulamadaki sorunlar tespit edildikten sonra tüm yurt genelinde dağıtımının yapılması hedefleniyor. 


Yeni kimlik başvuru tarihi belirlendi

Online olarak internetten yeni kimlik almak için bir vatandaş randevu alacak ve aldığı randevu gününde ve saatinde bulunduğa ile bağlı nüfus idaresi müdürlüğüne giderek burda işlemlerini yapacak. Daha sonra hazırlanan yeni çipli kimliği adresine posta yoluyla ulaştırılacak. 


Nüfus Müdürlüğü hangi evrakları istiyor?

Yeni çipli kimlikleri almak için nüfus müdürlüğüne giden bir vatandaştan aşağıdaki belgeler istenecek. 


-Nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge 


-Bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf gerekli belgeler arasında.

Pembe ve mavi kimlikler tarih oluyor
Yeni uygulamayla birlikte mavi ve pembe kimlikler tarih olurken Nüfus Cüzdanı ibaresinin yerini de TC Kimlik Kartı İbaresi alacak. Yeni kimliklre Turkuaz renkte olacak ve standart tek renkte olacak.