22 Mart Dünya Su günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Dünya Su Günü, İlk kez 1992’de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda önerilmiştir. 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda resmiyete binmiş 22 Mart tarihi Dünya Su Günü olarak ilan edilmiştir. 22 Mart’ta tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlısu kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır.

22 Mart Dünya Su günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
2017 yılının teması “su ve atıksu” olarak belirlendi. Su ve atıksu teması altında kullanıma sunulan ve kullanımdan dönen sular arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi hedeflendi. 2017 Dünya Su Günü Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından koordine ediliyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’de çeşitli faaliyetlerle bu anlamlı güne katılım gösteriyor.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuruyeti’nde bilimsel toplantı

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Dünya Su Günü nedeniyle Çarşamba günü bilimsel bir toplantı düzenliyor.
Birlikten yapılan açıklamaya göre, ülkedeki su sorunlarının ne denli önemli olduğunun her zaman vurgulandığı gibi gerek atık suların, gerekse yağmur sularının potansiyel su kaynakları açısından ne denli stratejik olduğunun da gündeme getirilerek sorgulanacağı bu toplantı KTMMOB salonunda gerçekleştirilecek.

Mersin Dünya Su Günü Etkinlikleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), 2017 dünya su günü kutlamaları adına "Su ve Atıksu" konulu resim yarışması düzenlendiği ifade edilen açıklamada, dünyaca ünlü Mersinli Ressam Ahmet Yeşil başkanlığındaki jüri üyelerinin değerlendirdiği eserlerin, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan sergiyle sanat severlerin beğenisine sunulacağı, resim yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerinin 22 Mart Dünya Su Günü'nde düzenlenecek ödül töreninde verileceği bildirildi. 

2017 DSI Dünya Su Günü resim yarışması düzenledi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Türkiye genelindeki tüm ortaokul 7 ve 8.sınıf öğrencilerine yönelik “su ve atık su” konulu resim yarışması sonuçları açıklandı. Plaket ve para ödülü dağıtılacak dereceye giren yarışmacılar belli oldu. 

Resim yarışmasında birinciliği Mersin Özel Toros ilkokul ve ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Asya Ülger aldı. Afiş yarışması birincisi Merve Varol Can olurken kompozisyon dalında  Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi 8. Sınıf öğrencisi İrem Aydoğdu aldı.

x