Adana'da Suriyeli çocukların hali yürek burktu!

Adana'da okula giden Suriyeli çocukların hali yürek burktu. Fotoğraflardaki bir detay savaşın acımasız yüzünü bir kez daha tüm insanlığa gösterdi. Adana'da okula gitmeyen çocukların ayağında ya ayakkabı yoktu yada ayakkabıları onlara çok büyüktü..Çünkü onların değildi aslında..

Adana'da Suriyeli çocukların hali yürek burktu!
Adana'da bugün İhlas Haber Ajansı muhabiri tarafından çekilen fotoğraflar yürek burktu. Okula giden Suriyeli çocukların hali içinizi cız ettirecek cinsten.. Zira bu çocukların ayaklarında ayakkabıları yok. Ayağında ayakkabısı olanında giydiği ayakkabı ona göre oldukça büyük..

İç Savaş nedeniyle 2.8 milyon Suriyeli çocuk okula gidemiyor ve Adana'ya sığınan bu çocuklardan bazıları eğitim mücadelesini yalın ayakta olsa sürdürüyorlar. 




6 yıldır süren savaşın en çok çocukları etkilediği ortada. UNİCEF rakamlarına göre 2.8 Milyon Suriyeli çocuk savaş nedeniyle okula gidemiyor ve bu çocukların 1 milyonu Türkiye'de yaşıyor. Türkiye şu an dünyada en fazla mülteci barındıran ülke..


Türkiye Suriyelilerin okula gidebilmesi için bir çok yeni okul açsa da raporlara göre Türkiye'deki Suriyeli çocukların hala yüzde 40'ı okula gidemiyor. 



Bugün sömestr tatilinin sona ermesiyle okula gitmeye başlayan çocuklardan Adana'nın Yüreğir ilçesinde Koza Mahallesi'nde çadırdan çıkıp okula gitmeye çalışan Suriyeli çocukların hali yürek burktu. Ayaklarında ayakkabı olmayan,sırtlarında montları olmayan çocuklar bu şartlarda bile okullarına gitmek için yola düştüler.