Bayb Shower modası anne adaylarının yeni gözdesi

Anne adaylarının son dönemlerdeki trendi bayb shower, yani doğum öncesi bebek partisi. Yurt dışında özellikle Amerika’da doğum öncesi anne adaylarına yakın çevresi ve kız arkadaşları tarafından yapılan bir gelenek. D

Bayb Shower modası anne adaylarının yeni gözdesi

Anne adaylarının son dönemlerdeki trendi bayb shower, yani doğum öncesi bebek partisi. Yurt dışında özellikle Amerika’da doğum öncesi anne adaylarına yakın çevresi ve kız arkadaşları tarafından yapılan bir gelenek.Doğacak bebeğe hediyeler alındığı ve anne adayına moral için yapılan sadece bayanların düzenlediği parti artık Türkiye’de de revaçta olmaya başladı.


Son zamanlarda sektör haline gelen baby shower partisine ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi doğrultusunda organizasyon şirketleri evde ya da evde olmayan parti yerine ,davetiyeye, dekordan menüye kadar birçok detayla ilgileniyor.


Son zamanların trendlerinden biri haline gelen baby shower ile ilgili görüşler ikiye ayrılıyor.


Üretim sektörü, sosyal medya üzerinden ve reklamlarla bu etkinliği destekliyor. Ayrıca bazı çevreler, doğum öncesi annenin yoğun bebek bakım temposuna ve uykusuz gecelere başlamadan önce, sevdikleri ve yakın kız arkadaşlarıyla moral günü düzenlemesini olumlu karşılıyor. Partide bazı oyunlarda oynanıyor.  Bebeğin eksik kalan ihtiyaçları da bu doğum öncesi kutlamayla tamamlanıyor.


Parti öncesi eksiklerle ilgili alışveriş listesi hazırlanıyor. Partiye katılacak anne adayı yakınları listedeki alışverişleri aralarında bölüşürler. Tabi bu etkinliği  herhangi bir organizasyon şirketi tutmadan da bütçenize göre yapabilirsiniz. Bununla ilgili fikirler internette her geçen gün artıyor.


Doğum öncesi bebek partisini destekleyenler kadar bu etkinliğe karşı çıkanların da sayısı oldukça fazla. Kimi çevreler bebek henüz dünyaya gelmediği ve doğum anına kadar her türlü riskin söz konusu olduğu düşüncesiyle bebek doğmadan bir etkinlik yapmayı doğru bulmuyor.


 Hamile olduğunu öğrendiği  an itibari ile annenin bebeğiyle arasında sıkı bir bağ oluşmaya başlar. Çocuğun doğumundan önce ya da doğum anında çıkacak istenmeyen bir durum neticesinde, anne bebeğini kaybederse, bu etkinliğin anne üzerinde olumsuz etki yaratacağını düşünenler de mevcut. Bir de gelenekçilerin görüşleri var. Gelenekçiler Türklerde doğumla ilgili bir etkinliğin zaten var olduğunu , lohusa   mevlüdü olarak adlandırılan geleneğin bizim kültürümüze daha uygun olduğunu ileri sürüyor.

Hangi kesimden olacağınıza karar vermekse size bağlı…


Editör: Yeşim Toprak / [email protected]