Bozüyük'te TOKİ sırasında bekleyen vatandaşlar

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde TOKİ'nin alt gelir grubundakiler için satışa sunacağı konutları almak için başvurmak için başvurular 6 Şubat'ta bekliyorlar. Başvurunun yapılacağı bankanın önünde 28 Şubat'tan bu yana kuyruğa giren vatandaşlar başvurunun yapılacağı 6 şubat tarihinin gelmesini bekliyorlar.

Bozüyük'te TOKİ sırasında bekleyen vatandaşlar
Bilecik Bozüyük'teki banka önündeki sıra Türkiye gündemine düştü. 6 Şubat'ta başlayacak başvurular için şimdiden sırada bekleyenler var ve 6 Şubat tarihine kadar böyle sırada bekleyecekler. 

Bozüyük Yeni Doğan Mahallesi'nde yapılacak 724 konuttan 14'ü kurasız ve başvuru önceliğine göre 6 Şubat'tan itibaren satışa sunulacak. Hal böyle olunca ilçedeki Halk Bankası önünde kuyruğa giren vatandaşlar başvuru gününün gelmesini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Yakınlarıyla birlikte değişmeli olarak 4 gündür geceli gündüzlü kuyrukta bekleyen vatandaşlar,soğuk havaya rağmen 6 Şubat'a kadar sırada beklemeye devam edecekler. 

Sırada bekleyen vatandaşlardan Ercan Demirbaş, "TOKİ'nin henüz satış işlemlerini gerçekleştirmediği 14 konut için herhangi bir koşul bulunmadan kurasız bir şekilde yalnız en önce başvurana verilecek şekilde satış olacağının öğrenince banka önünde nöbete başladım." dedi. 

İlk sırayı kaptığını söyleyen Ercan Demirbaş,havanın geceleri -10 dereceyi bulmasına rağmen bekleyişlerinden vazgeçmediklerini ve herkesin sırasının belli olduğunu ve 3 gündür kimse kimsenin yerini kapmadan beklemeye devam ettiklerini söyledi.