19 Temmuz 2018 Perşembe 22:12
 

BREZİLYA OTURUM İZNİNE SAHİP OLMAYAN KİŞİLER İÇİN İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR

BREZİLYA OTURUM İZNİNE SAHİP OLMAYAN KİŞİLER İÇİN İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR
26 Haziran 2018 Salı 15:41

Brezilya için kalıcı vize almak istiyorsanız bunun sadece belirli koşullar altında verildiğini de bilmeniz gerekmektedir. Bir yabancı sürekli oturum izni alabilir fakat bunun için 7 şartı gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 İlk olarak bir start-up şirketinin yönetici olmak. Yani başvuru yapmadan önce en az 5 yıl bir süre ile Brezilya’nın dışında bulunan ve Brezilyalı olmayan şirket hakkında atıfta bulunabilmektedir. Şirketin kurulması için Brezilya’da bulunan yeni yasal temsilcilerin vekalet vermesi gerekmektedir. İki yıllık bir süre ile şirketler en fazla 3 vizeye başvuru yapabilmektedir. Ayrıca bu süre geçince de şirketlerin Brezilya çalışanları için 10 pozisyon oluşturduğunu kanıtlaması gerekecektir. Brezilya vatandaşlığı hakkında detaylı bilgilere sahip olmak için brezilya.vatandaslik.com.tr/ ile aradığınızı bulabilirsiniz.

   Bir şirketin yöneticisi olarak vize almak isteyen kişiler için 200.000 $ tutarında yatırım yapmaları gerekecektir. Bu başvuru çeşidi sadece Brezilyalı bir şirkette yöneticiler içindir. Ayrıca yeni yöneticiyi seçerek kazanacağı teknik ve sosyal faydaların da kanıtını sağlamaları gerekecektir.

   Yatırımcı olarak vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler eğer üretken bir faaliyette iseler $50.000 kadar bir miktar yatırım yapmaları gerekecektir. Daha az yatırım yapılması durumunda ise 10 Brezilyalı istihdam ederek daimi vize alabilirsiniz. Sunmanız için bir yatırım planı hazırlamanız gerekecektir. Bu vize kişilere başlangıç için 5 yıllık bir süre ile verilir. Eğer planınızı gerçekleştirebilirseniz size normal bir çalışma izni verilecektir. Başvurunuzu verdikten sonra diğer işlemleri kendi ülkenizde bulunan bir Brezilya Elçiliğinden ya da Konsolosluğundan da gerçekleştirebilirsiniz.

   Bir araştırmacı ya da üst düzey bir profesyonel olarak da vize alma hakkına sahipsiniz. Bu vize için başvuru yapacak kişilerin Brezilyalı bir araştırma kurumundan araştırma konusu ve ilgi duyduğu konulara dair belge sunmaları gerekecektir. Ayrıca başvuru sahibi CV ile beraber diplomasını ve almış olduğu akademik referansları da sunmak zorundadır.

   Aylık geliriniz sayesinde emekli olarak da vize alma hakkına sahipsiniz. Bunun için belirtilen gelir ise 2.000 ABD Doları kadardır. Eğer bu gelir ve emekliliğiniz bulunuyor ise Brezilya’da daimi vize hakkını alırsınız. Ayrıca ekstra gelir gösteren kişiler iki bağımlı kişi için de vize alabilmektedir. Başvurunuzu Brezilya elçiliğinden ya da konsolosluğundan gerçekleştirebilirsiniz.

   Eş durumu ile gitmek isteyen ve Brezilya vatandaşıyla evli olan kişiler Adalet Bakanlığından ve ya kendi ülkelerinde bulunan bir Brezilya Elçiliğinden başvuru yaparak vize için hak kazanabilirler.

   Çocuğunuzun Brezilya vatandaşı olması durumda da başvuru yaparak kalıcı vize sahibi olabilirsiniz. Bunun için de Adalet Bakanlığından ya da Brezilya Elçiliği ve Konsolosluğundan başvuru yapmanız gerekecektir.

   Büyük şehirleri ve canlılığı sevenler için Rio de Janeiro tercih etmeniz gerekenlerin başında gelecektir.  Güney Amerika’nın en büyük şehirlerinden birisidir Rio. Ayrıca dünyaca ünlü birçok plaja da ev sahipliği yapmaktadır. brezilyagezilecek org ile burada bulunan birbirinden güzel yerlere detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ekonomik, siyasi ve coğrafi yönden de güzel bir konuma sahiptir. Hafif okyanus iklimi sahiptir.


Bu haber 406 defa okundu

DİĞER HABERLER