Çiçek Göndermek İsteyenler İçin İpuçları

Çiçek göndereceksiniz ama ne tercih edeceğinizi bilmiyorsanız işte size yardımcı olacak ipuçları.

Çiçek Göndermek İsteyenler İçin İpuçları

Çiçek göndereceksiniz ama ne tercih edeceğinizi bilmiyorsanızişte size yardımcı olacak ipuçları.

 

Çiçeklerinde anlamları olduğunu biliyor muydunuz? Bir çiçek bazen bir özlem anlamıtaşırken bazen sevgi ya da gerginlik ve ayrılık gibi anlamlar da taşıyabilir.Çiçek gönderirken vermek istediğiniz mesaja göre tercihler de bulunabilirsiniz.

1- Gül

Güller,en sık tercih edilen çiçekler arasındadır ve renklerine göre anlamları değişir.Eğer sevginizi  göstermek istiyorsanızaşk anlamına gelen kırmızı bir gül doğru bir seçim olacaktır. Beyaz gül isemasumluk anlamındadır. Yine sarı ve pembe güller sevgi anlamlarını taşır.Gönderdiğiniz kişiyi sevgiye boğmak istiyorsanız ona renkli güllerden oluşanbir çiçek sepeti hazırlayabilirsiniz.

2-Orkide

Orkide,çiçek siparişi verilirken yine çok sık tercih edilen çiçeklerden bir tanesidir.Sadece sevgilinize değil arkadaşınıza, patronunuza, ailenizden birine kolaycagönderebileceğiniz bir çiçektir. Beyaz orkide, masumiyet ve zerafeti temsileder. Fuşya orkide saflığı sembolize ederken mor orkide ise asalet anlamınıtaşır. Yakınlarınıza ve sevdiklerinize yeni iş, terfi, teşekkür, başarı gibidurumlarda iyi dileklerinizi sunmak için orkideyi tercih edebilirsiniz.

3-Lale

Lalelerher ne kadar çok güzel dursalar da renklerine göre anlamları değişir. Bunedenle lale gönderirken dikkatli olmak gerekir. Beyaz lale saflık ve temizliğivurgularken, pembe lale anlayış, sarı lale ise gerginliği temsil eder. Siz eğeriyi bir dilek için lale göndermek istiyorsanız en iyisi beyaz laleyi tercihedin.

4-Papatya

Papatyalarbahar geldiğinde ilk akla gelen çiçeklerdendir. Bolluk bereket ve sıhhatisimgeler. Hem anlamı hem de kendisi güzel olan bu  çiçeği her zaman tercih edebilirsiniz.

5-Frezya

Sonzamanların popüler çiçeklerinden olan frezya, çiçek siparişlerinde oldukça sıkkullanılır. Anlamı ise suçsuzluktur. Özellikle suçsuz olduğunuz ve af dilemenizgereken bir durum varsa bu çiçek duygularınızı en az sizin kadar iyianlatacaktır.