Çok Amaçlı Mutfak Dolaplarının Kullanım Yerleri

Ev, iş yeri ve diğer yaşam alanlarında kullanılan çok amaçlı dolaplar hem işlevsel olarak hem de dekoratif yönden hayatımıza çok şey katar.

Çok Amaçlı Mutfak Dolaplarının Kullanım Yerleri

Ev, iş yeri ve diğer yaşam alanlarında kullanılan çok amaçlı dolaplar hem işlevsel olarak hem de dekoratif yönden hayatımıza çok şey katar. Mutfakta, balkonda, antrede, banyoda, kilerde ve hatta salonlarda bile bu dolaplar yer alabilir. Ortalıkta dağınık bir görünüm verecek her türlü eşya bu dolaplar sayesinde düzenli bir şekilde toparlanabilir. Yaşanan ortamın düzenli ve tertipli olması insan ruhuna daha iyi gelir ve dahası zihnin verimli çalışmasını sağlar.

Çok amaçlı dolaplar iç dekorasyonla uğraşan kişilerin de gözdesidir. Tamamlayıcı ve düzenleyici mobilyalar kategorisinde bulunan iç ve dış mekan dekorasyonunda çokça kullanılır. Bulundukları mekanın dekorasyonuna ve tarzına uygun şekilde tasarlanmış her dolap ortama ekstra bir şıklık da katar.

Mutfaklarda Çok Amaçlı Dolaplar

Eskiden kullanılan tel dolapların yerine günümüzde çok amaçlı mutfak dolapları kullanılır. Kuru erzak, baharatlar, buzdolabında tutulmasına gerek olmayan yiyecek ve içecekler bu dolaplarda tutulabilir. Kaldı ki mutfaklar evlerin en çok ufak tefek eşyanın olduğu alanlarıdır. İsteğe göre bu tip malzemeler, tabak, bardak ve benzeri eşyalar da çok amaçlı dolaplarda yerini alabilir.

Mutfak dolaplarının yetersiz olduğu yerlerde iyi tasarlanmış bir dolap ikame olabilir. Mutfağın genel yapısına ve dekorasyonuna uygun seçimler yapılması memnuniyeti artıracaktır. Örneğin, dar alanlarda ince uzun bir dolap daha işlevsel olacaktır. Eğer tavan alçaksa daha ferah ve geniş bir görünüm için açık renk ürünler tercih edilebilir. Çok amaçlı mutfak dolabı mutfak masası ve sandalyeleri ile diğer dolaplarla ya da fayanslarla uyumlu renklerde olursa göze daha hoş görünecektir.

Bazı çok amaçlı mutfak dolapları fırın, ekmeklik, buzdolabı gibi eşyaların içinde kalacağı şekilde tasarlanır. Bu modeller de çok kullanışlı olabilir.

Antrelerde Çok Amaçlı Dolaplar

Evin girişinin düzenli ve tertipli olması önemlidir. Çünkü içeri giren kişide ilk izlenimi burası uyandırır. İlk izlenimin olumlu olması ev halkının ve misafirlerin evde kendilerini iyi hissetmesine yardımcı olur. Ayakkabılar, terlikler, şemsiyeler, dış giyim ürünleri bu dolaplarda muhafaza edilebilir. Evden çıkarken lazım olabilecek eşyalar da bu alanda tutulabilir.

Antrede kullanılabilecek pek çok dolap modeli bulunur. Her ortamın genel dekorasyonuna uygun modeller seçilebilir.

Banyolarda Çok Amaçlı Dolaplar

Banyolar da ufak tefek eşyanın, kozmetik malzemelerinin, kişisel bakım ürünlerinin, temizlik ürünlerinin çokça bulunduğu alanlardır. Bu nedenle üreticiler farklı tasarımlarla çok amaçlı banyo dolapları üretir. Banyo için bir seçim yapılacaksa dolabın suya dayanıklı malzemelerden yapılmasına dikkat etmek gerekir. Aksi halde ürün su ve nemle çok temas edeceğinden çabuk eskiyebilir.

Balkonlarda Çok Amaçlı Dolaplar

Özellikle kapalı bir balkon söz konusu ise içine çok amaçlı dolaplar rahatça yerleştirilebilir. Evlerde sıklıkla kullanılmayan eşyalar için ideal bir saklama alanı olacaktır. Birçok evde balkon dolapları kiler gibi de kullanılır. Serin yerde durması gereken turşular, konserveler, kuru sebzeler buralarda saklanır.

Bazı evlerde de tamir aletleri, hortumlar, çiçek toprakları ve benzeri fazlalıkların yeri balkon dolaplarıdır. Aslında çok amaçlı dolapların içine ne konacağı konusunda bir sınırlama yoktur. Her evin düzenine ve ihtiyacına göre düzenlemeler yapılabilir. Açık balkonlar için dış mekan mobilyası olarak üretilen hava koşullarına dayanıklı modeller tercih edilebilir.

Salonlarda Çok Amaçlı Dolaplar

Özellikle küçük evlerde bazı eşyaların salonlarda tutulması gerekebilir. Bu evlerde genel dekorasyona uygun şekilde seçilip yerleştirilecek dolaplar çok faydalı olacaktır. Bazı açık dolaplar salonlarda kitaplık olarak da kullanılır. Şık dizayn edilmiş bir kitaplık salona özel hava katar. Kitaplar arasına yerleştirilen dekoratif malzemeler de kişisel zevklerin yansıması olacaktır.