Depolarda Kullanılan Raf Sistemleri Nelerdir?

Bir işletmenin deposu ne kadar düzenli ise mağaza içerisinde müşteriye sunulan hizmet de o kadar efektif olacaktır.

Depolarda Kullanılan Raf Sistemleri Nelerdir?

Bir işletmenin deposu ne kadar düzenliise mağaza içerisinde müşteriye sunulan hizmet de o kadar efektif olacaktır.Düzenli depolar içerisinde istiflenen ürünlerin kolay bulunması,müşterilerinize sunduğunuz hizmetin son derece hızlı bir hal almasına olanaksağlayacak ve bu sayede işletmenizin müşteri gözündeki değeri artacaktır.Burada da en önemli noktalardan bir tanesi, depolarda kullanılan raf sistemleridir.


İşte farklı tip işletmelerde kullanılan,çalışanlarınızın işlerini kolaylaştıracak ve daha efektif bir depo yönetiminesahip olmanıza yardımcı olacak sistemler…


https://www.eurometall.com.tr/tr/civatali-raf-sistemleri


1- Hafif Depo Sistemler


Özellikle de marketler ve benzeri işletmeler tarafından sık tercih edilen depoçözümlerinden bir tanesi, hafif deporaflarıdır. Dar alanlarda rahat bir şekilde kullanılan ve koridoroluşturarak aralarda kolay hareket edilmesine imkan tanıyan bu modeller, küçükve orta hacimli ürünleri depolamak için ideal çözümdür.


2- Sırt Sırta Sistemler


Sırt sırta sistemler, yapı market ve hipermarket gibi büyük işletmelerin depo bölümündekullanılan bir modeldir. Geniş bir alan içerisinde kullanıma uygun olan buekipmanlar, özellikle de ağır yük depolama için son derece uygundur.


3- Arşiv Raf Sistemleri


İşletmelerin genelinde depolamabölümünde yer alan dosyaların düzenli bir şekilde istiflenebilmesi için tercihedilen arşiv raf sistemleri, sonderece fonksiyonel ürünlerdir. Özellikle de çok sayıda belgenin depolandığıişyerleri için ideal olan bu modeller, karmaşaya neden olabilecek dosyalarıarşivlerde pratik bir şekilde depolamak için tercih edilirler.


4- Tel Sistemler


Daha çok küçük işletmelerde sık olarak tercihedilen tel raflar, hafif depolamayave ürünlerin kolay erişilebilir bir şekilde bir arada tutulmasına olanak sağladığıiçin sık kullanılan bir sistem olarak ön plana çıkmaktadır. Depolanacak malzemeağırlığının fazla olmadığı işletmelere tavsiye edilen bu raf modelleri, hem çalışanlara kolaylık sağlayan hem de daralanların verimli kullanılmasını mümkün kılan sistemlerdir.


https://www.eurometall.com.tr/tr/tel-raf-sistemi