Dudak Dolgusu İşlemi Uzun Sürer mi?

Dudak dolgusu işlemi, dudak bölgesinin hacminin istenilen seviyeye kadar artırılmasına dayanan bir estetik uygulamadır.

Dudak Dolgusu İşlemi Uzun Sürer mi?

Dudak dolgusu işlemi, dudak bölgesinin hacminin istenilen seviyeye kadar artırılmasına dayanan bir estetik uygulamadır. Dudakların daha güzel bir görünüme kavuşması için uygulanan bu uygulama, son dönemlerin en popüler estetik uygulamalarından bir tanesi oldu. Dudak dolgusu işleminde cerrahi işlemlere gerek kalmadan ufak dokunuşlar ile dudak istenilen görüntüye kavuşturulmaktadır. Dudak dolgusu işlemi kalıcı bir işlem olmadığından dolayı insanların belli periyotlar halinde bu işlemleri uygulamaları gerekir.

Dünya geneline baktığımız zaman, her yıl binlerce kişi dudak dolgusu işlemini yaptırmaktadır. Farklı nedenlerden dolayı yaptırılan dudak dolgusu işleminin zararlı olup olmadığı da insanlar tarafından oldukça merak edilen bir konudur. Eğer ki, güvenilir bir estetik doktoru tarafından dudak dolgusu işlemi yapılıyorsa, bu işlemin oldukça güvenilir olduğunu söylemek mümkün. Ancak özellikle son zamanlarda kendilerini estetik doktoru olarak tanıtan insanlar bulunuyor. Bu insanların eline düşmemek isteyenlerin, sıkı bir şekilde estetik doktoru araştırması da yapmaları gerekir.

Dudak Dolgusu Etkileri Nelerdir?

Dudak dolgusunun farklı yapılma amaçları biliniyor. İnsanlar, dudak dolgusu işlemi sonrasında hangi etkilerin olacağını da merak etmektedirler. Dudak dolgusu sonrasında tam anlamıyla etkiyi görmek isteyenlerin güvenilir bir estetik doktoru ile sürece başlamaları gerekir. Aksi takdirde, istenmeyen sağlık sorunları ile karşı karşıya kalma riski olacağı gibi, dudak dolgusu işleminden de herhangi bir etki alınmaz.

İnsanların yapısına baktığımız zaman, genellikle üst dudaklarının alt dudağa oranla daha ince olduğunu söyleyebiliriz. Dudak dolgusu uygulamasında da üst dudağa dolgunluk kazandırarak daha güzel bir görünüme kavuşması hedeflenmektedir. Bu noktada kullanılan dolgu malzemeleri de son derece önemlidir. Öyle ki, tamamen doğal malzemelerden yapılan dolguların etkisi çok daha fazla olacağı gibi, sağlık açısından da çok daha faydalı olacaktır.

Dudak dolgusu yaptırmadan önce, işlemin hangi alanlarda etkili olduğu da incelenmelidir. Bu konularda bilgi sahibi olmak için ise estetik doktoru ile iletişime geçmek en mantıklı yöntem. Dudak dolgusu işlemi hakkında merak edilenleri Op. Dr. Gökhan Haytoğlu ile görüşebilirsiniz.

Dudak Dolgusu Kaç Yaşından Sonra Yapılabilir?

Dudak dolgusu yaptırmak için yaş sınırının ne olduğu da insanlar tarafından oldukça merak edilen bir konu oluyor. Dudak dolgusu işleminde genellikle 21 yaş üzerine bu işlemler yapılmaktadır. Ancak, bazı kriterler yerine getirildiği takdirde 18 yaş ve üzeri kişilerde de dudak dolgusu uygulamasının yapıldığı durumlar bulunuyor.