Düğün salonları ne zaman açılacak?

Herkes 2020 yılının yaz aylarında korona virüsün etkisini yitirmesiyle birlikte düğün salonlarında düğünlerin hangi şartlarda yapılacağını merak ediyordu. 2020 düğünlerinin ne zaman olacağına dair detaylar netleşmeye başladı.

Düğün salonları ne zaman açılacak?

Korona virüsten sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak söylemi düğünler içinde geçerli olduğunu göstermeye başladı. Zira düğün salonu sahipleri 2020 yılında yapılacak düğünlerde halay çekmek isteyenlere 1.5 metrelik sosyal mesafe çubuğu adı verilen bir çubuk verecek ve halaydakiler el ele tutuşmadan çubuğu tutarak halaylarını gerçekleştirecekler. 


Düğün salonu sahiplerinin bir çoğunun iflas aşamasına geldiği belirtilirken, korona virüsün pozitif seyrinin devam etmesi halinde düğün salonlarının belli kurallar dahilinde açılmasını öngören düğün salonu sahipleri kendi alacakları önlemleri belirlediler. 


Örneğin 600 kişilik bir düğün salonuna en fazla 200 misafir kabul edilerek salonda doluluğun önüne geçilecek. Ayrıca düğüne gelenler kapıda maske kontrolünden geçirilecek ve dezenfektan kullanımı sağlanacak. Yapılacak havalandırma sistemiyle içerideki hava ile dışarıdaki havanın yer değiştirmesi sağlanacak. 


Masalarda en fazla 4 kişi oturabilecek ve yemek, pasta ikramlarını yapan çalışanlar maskeli ve eldivenli bir şekilde misafirlere fazla yaklaşmadan ikramlarını yapacaklar. Hijyen şartlarının üst düzeye çıkarılacağı düğünlerde gelinle damatın üstüne takı takmak yerine önlerine bırakılan bir sandığa para ve takıların takılması öngörülüyor. 


Halaya girmek isteyenlere sosyal mesafe çubuğu adı verilen 1.5 metrelik bir çubuk verilerek sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde halay çekilmesi sağlanacak.