Elektronik Sigaranın İşlevi

İnsan sağlığını sürekli olarak olumsuz yönde etkilemekte olan sigara tüketiminin azaltılması adına günümüzde birçok çeşit yöntemler kullanılmaktadır.

Elektronik Sigaranın İşlevi

Özellikle sigarayı bırakmaya gönüllü olan kişilerin sıklıkla denediği bu yöntemlerin birçoğu olumsuz sonuçlanmaktadır.Bütün bu nedenler göz önüne alınarak birçok firma tarafından üretime sunulmakta olan ürünü gündemde yerini almıştır. Sigarayı bırakma alanında oldukça başarılı olduğu gözlemlenmekte olan bu ürün, şimdilerde tüm raflarda yerini almaktadır. Bir çok farklı marka ve görsel görünümde üretilmekte olan bu cihazın işlevleri çoğunlukla birbiri ile benzerlik göstermektedir. Ana amaç sigarayı bıraktırmak olduğundan genellikle nikotin kaynaklı üretilmektedir. Böylelikle en önemli işlevi kişide sigara içiyor hissini uyandırmasıdır. Böylelikle kişinin zamanla sigaradan uzaklaşmasını sağlamaktadır. Sigarayı bırakmayı beyine uyarmadan yapan bu cihaz sayesinde kişi kendisini zorunlu hissetmemektedir. Uzun ancak olumlu sonuçlanacak bir süreç doğrultusunda sigara bağımlılığından kurtarmayı kendisine ilke edinmiştir.

Farkı

Bu teknolojik sigara ürünleri arasında yer almakta olan , oldukça ün salmış bir marka olan phılıps tarafından üretilmektedir. İşlevsel özellikleri gereği diğer sigara cihazlarından kolaylıkla ayırt edilebilme özelliğine sahip bir ürün olarak bilinmektedir. Sigaraya benzer özellikleri arasında yer almakta olan nikotin salgılaması, gerçek tütün ürünü kullanılarak yapılmaktadır.Böylelikle kişinin sigara ihtiyacını tümü ile karşılamakta ancak insan vücudunda daha az zarara yol açmaktadır. Heat Sticks olarak adlandırılmakta olan küçük boyutlu sigara çeşitleri ilgili cihaz içerisinde yer almakta olan bölmeye  yerleştirilmektedir. Böylece nikotin salgılama işlemi gerçekleştirilmektedir. Diğer teknolojik cihazlarda nikotin ve aroma şeklinde ilerlemekte olan bu yöntem, ilgili cihazda oldukça farklı ilerlemektedir.

İgos Tarihi

 İlk olarak 2014 yılında Japonya’da tanıtımasunulmuş olan bu ürün, şimdilerde tüm dünya ülkelerinde satışa sunulmaktadır.İsim oluşumunun Türkçe karşılığı olarak “normal sigara kullanmayı bıraktım”olması bu hususta ne denli etkili bir cihaz olduğunun en büyük kanıtıdır. İlktarihlerde 300-TL gibi bir tutarla piyasaya sunulmakta olan bu cihaz şimdlerdegiderek artan talep doğrultusunda ortalam 400-500-TL arasında satışasunulmaktadır. Geçmişten günümüze giderek gelişme gösteren bu ürün, en sonteknoloji ile sürekli yenilenerek hizmete sunulmaktadır.