Fethi Sekin kimdir? Faciayı önledi adı parka verilecek

İzmir saldırısına damgasını vuran Fethi Sekin kimdir. Kahraman polisin adı adliyenin yanında bulunan parka verilecek. Hem iktidarın hem muhaleferin adından kahraman diye bahsettiği Fethi Sekin bir trafik polisiydi ve cesaretiyle gözleri doldurdu. 3 teröriste karşı tek başına çatışan Fethi Sekin'le ilgili tüm detaylar Haber Gazete'de..

Fethi Sekin kimdir? Faciayı önledi adı parka verilecek

HABER GAZETE - İzmir saldırısında verdiği mücadeleyle güne damgasını vuran ve şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin’le ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir adım geldi. Fethi Sekin’in adı adliyenin yanında parka verilerek yaşatılacak.


İzmir'deki İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli 43 yaşındaki Sekin'in 9 yıldan beri İzmir Adliyesi'nde görev yaptığı öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Sekin'in bir kardeşinin de Aydın'da polis olduğu öğrenildi. Elazığ'lı olan şehidin Elazığ'da toprağa verileceği öğrenildi. Fethi Sekin için yarın İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören yapılması bekleniyor. 


Edinilen bilgilere göre; karar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’yla Aziz Kocaoğlu arasındaki İzmir saldırısıyla ilgili görüşmede alındı.CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu’ndan kahraman polis Fethi Sekin’in adının yaşatılması için adım atılmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da belediye kararı olarak Fethi Sekin’in isminin Bayraklı Adliyesi’nin yanında bulunan parka verilmesi kararını aldıklarını açıkladı.

Fethi Sekin bir trafik polisi olarak şüphelendiği aracı durdurmak istedi, araçtakiler buna direnince onların canlı bomba olduğunu anladı, canlı bomba diye bağırıp 3 teröristle çatışmaya başladı ve teröristlerden birini öldürdü. Daha sonra da hain kurşunlarla şehit oldu.

Aziz Kocaoğlu’da şehit polisten bahsederken Kahramanlığı’yla büyük bir faciayı önledi diyerek bahsetti Fethi Sekin’den. Fethi Sekin’in 55 gün önce annesini kaybettiği öğrenildi. 

Kadir Korkmaz / [email protected]