Fethiye: Muhafazakar Tatilin Yükselen Değeri

Muğla iline bağlı olan Fethiye, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra dinlendirici iklimiyle de tatilcilerin gözde duraklarından biri konumundadır.

Fethiye: Muhafazakar Tatilin Yükselen Değeri

 

Muğla iline bağlı olan Fethiye, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra dinlendirici iklimiyle de tatilcilerin gözde duraklarından biri konumundadır. Şahsen uzun zamandır ilgimi çekse dahi muhafazakar çizgide oteller barındırmadığını düşündüğümden sürekli ertelediğim bir plan olarak kalmıştı, bu yaz ise yurdumuzun bu güzel köşesini ziyaret etme fırsatını buldum. Fazlasıyla memnun kaldığım bu geziyi planlama aşaması da dahil olmak üzere sizlerle paylaşmak isterim.

 

Bir yerin size sunduğu değerleri en fazla ölçüde alabilmek için o yer hakkında edineceğiniz bilgilerin size hat safhada katkısı olacaktır. Bu manada gezimi planlamadan önce yaptığım ilk şey Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş ve Fethiye'yi tanıma hususunda bana fazlasıyla katkısı dokunan, pek çok bilmediğim ilgi çekici yanını öğrenmemi sağlayan Muğlaİl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesi oldu. Bu site vasıtasıyla siz de şehrin turizm haritasına, yerel etkinlikler takvimine, tanıtım filmi broşürler gibi özet bilgiler içeren yayınlara ve Dünya Miras Listesi’nde bulunan alanların listesine erişebilirsiniz.

 

 

Bu bilgileri edindikten sonra gezmeyi planladığınız yerlerin bir listesini oluşturmanızı tavsiye ediyorum. Bu sayede tatil için ayırdığınız vakti daha verimli bir biçimde geçirebilirsiniz. Fethiye'ye vardığınızda otelimize eşyalarınızı bırakıp Eski Şehir’e yönelerek kentin yaşantısını gözlemlerinizi öneririm. Benim hoşuma giden, günlük yaşantının metropollere kıyasla daha yavaş olduğunun bariz bir biçimde hissedilmesiydi. Bu, tatilinizin başladığını belirten güzel bir havadis olarak ele alınmalı, en azından ben öyle düşündüm.Kentte yer alan tarihi eserleri görme planınızı takvimlendirmenizi öneriyorum. Zira görülecek o kadar fazla şey var ki, gezinizi aceleye getirerek önemli detayları kaçırmanızı istemem.

 

Eski Şehir çarşısında gezindikten sonra yakınında bulunan Kral Mezarları’nı ziyaret ettim ve bunca zamana rağmen hala görkemini yitirmemiş olan bu yapılara hayran kaldım. Kesinlikle görmeniz gereken bir durak olarak kenara yazmanızı öneriyorum. Tios Antik Kenti, Pınara Antik Kenti, Afkule Manastırı ise gezdiğim ve önerdiğim diğer yapılardan. Diğer yandan, tarihi alanları gezerken terlik veya sandalet giyme hatasına düşmemeniz gerektiğini hatırlatayım. Bu sebeple zorlu dakikalar geçiren kişiler gözümüze çarptı zira.

 

Gelelim konaklama hususuna ve Fethiye'ye istediğim uzunlukta bir tatil için gelmemi geciktiren sebebe. Elbette yazın sıcağında Fethiye'ye seyahat etmemin bir diğer sebebi tarihi zenginliklerinin yanı sıra dünyaca ünlü doğasıydı.Konaklayacağım otelin İslami prensiplere uygun olması gerektiğinden yıllar evvel listeme ekleyemediğim Fethiye’yi basit bir Google araştırması sonrasında listeme ekleyebildim. İslami oteller için bir arama motoru işlevi gören HalalBooking.com adresinden bulduğum Green Anatolia Hotel muhafazakar çizgide olması sebebiyle beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Tesis özelliklerini de yeterli buldum, genel olarak güzel bir deneyim olduğu kanaatindeyim. Otelin konumu araç ile gelecek konuklar için avantajlı. Zira akşam vakitleri şehirden makul mesafede uzak bir konumda kalmamız sayesinde araç ve insan gürültüsü olmadan dinlenme fırsatı bulmuş olduk.

 

 

Biraz da mekan tavsiyelerimden açmak isterim konuyu. Listenizin bir numarasına Kalepark Restoran’ı koymanızı öneririm. Hayır, yediğim yemeğin tadı ağzımda kalmadı ancak unutamadığım yemek yerken izlediğim manzaraydı. Tesisin konumu körfeze o kadar hakim ki, tüm kent ve alabildiğince deniz ayağınızın altında gibi hissediyorsunuz. Fast food alternatifi olarak ise çocukların oldukça memnun kaldığı İksirci Tezcan’ı önerebilirim: lezzetli bir tostun yanında vitamin dolu bir meyve suyu karışımı gün için gerekecek enerjiyi size verecektir. Akşam yemeği içinse Nazilli Pide Salonu’nu öneriyorum. Pideler gerçekten çok lezzetliydi yoksa gezmekle geçen bir günden sonra bize mi öyle geldi bilmiyorum ama denemenizi önerebilirim.