Gerçek Anzer Balı Nereden Alınır

Sağlığa faydaları saymakla bitmez cinsten olan Anzer balı nedir sorusunda, ülkemizdeki en değerli ballar listesinin ilk sırasında yer alır.

Gerçek Anzer Balı Nereden Alınır

Sağlığa faydaları saymakla bitmez cinsten olan Anzer balı nedir sorusunda, ülkemizdeki en değerli ballar listesinin ilk sırasında yer alır. Ünüyle nam salmış olan Anzer balı fiyatı ile çok fazla seçenek sunarken dünyanın pek çok bölgesine gönderilmektedir.

Karadeniz’in Rize şehrinde üretimi yapılan bu değerli doğal bal, sadece Rize’de üretilmekte ve sınırlı miktarda üretimi yapılmaktadır. Orijinal Anzer balının tadını bakmak isteyenler, bu yörede üretimi gerçekleştirilen balları tercih etmesi gerekmektedir. Namı Türkiye’nin dışına çıkan bu bal, tamamen orijinal olduğundan emin olunması adına üretim süreçlerinden itibaren birçok teste tabii tutulmaktadır. Testlerden geçmeyi başaran Anzer balı, çeşitli firmalar tarafından satışa sunulur. Organik ürünlerin sağlığa faydaları yıllar boyu bilinen bir gerçek olup insanlar daha zinde ve sağlıklı olmak adına bu ürünleri tercih etmektedir. Tamamen doğal süreçlerden geçen orijinal Anzer balı, dünyaca ünlü bir bal çeşididir.

Anzer balının orijinal halini almak veya tatmak için Rize’ye gitme imkanınız yoksa ve satıcılardan alıyorsanız orijinal olduğundan emin olunmalıdır. Rize şehrinde sadece belli başlı bölgelerde üretimi yapılan bu mucizevi balın üretim yerleri; İkizdere İlçesi Yukarı Anzer Ballıköy ve Aşağı Anzer Çiçekli Köyü olarak belirlenmiştir. Buralarda yapılan üretimler ile beraber bir sonraki üretim dönemine kadar geçen süre içerisinde kullanılacak mahsul elde edilmektedir. Çok fazla üretim alanının olmaması sebebiyle diğer ballara göre fiyatı biraz yüksektir. Ancak faydalarına bakıldığında verilen ücret göze gözükmemektedir.

Üretimi yapılan bölgelerdeki flora yüksekliği sebebiyle ortaya çıkan bal, dünyanın en kaliteli ve besleyici balı olarak nitelendirilmektedir. Kesin tadı ve koyu görünümü kendine has bir lezzet sunmaktadır. Sağlıklı yaşam unsurlarını hayatının merkezin oturtan bireyler için Anzer balı önemli bir yere sahiptir. Kanser gibi önemli hastalıkların tedavi sürecinde etkili sonuçlar ortaya çıkardığı bilinen bu ürünün, kısıtlı miktarda üretilmesine karşılık talep de bir o kadar fazladır. İçerisinde herhangi bir katkı maddesinin olmaması, tamamen doğal ortamlarda üretilmesi içerisinde bulunan vitamin değerini artırmaktadır.

Orijinal olduğundan emin olduğunuz Anzer balını, belirli bir miktarda günlük olarak tüketerek vücudunuzdaki değişimi gözle görebilirsiniz.