İstanbul'da AÖL sınavları iptal edildi mi? Son Durum

İstanbul'da yoğun kar yağışı var ve yarın öğrenciler AÖL sınavına girecek. Açık Öğretim Sınavı'na girecek öğrenciler yarın AÖL Sınavı'nın kar yağışı nedeniyle iptal edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Sosyal medyada bu yönde bir çok soru var. Yarın İstanbul'da AÖL sınavlarının iptal edilme ihtimali var. Geçen yıl aynı uygulama Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bir kaç il için yapıldı.

İstanbul'da AÖL sınavları iptal edildi mi? Son Durum

İstanbul'da meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. İstanbul'da Açık Öğretim Lisesi'ni okuyan öğrenciler yarın yapılacak AÖL Sınavları'nın iptal edilip edilmediğini soruyor. Henüz bu yönde İstanbul Valiliği'nden veya İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılmış bir açıklama yok. Haber Gazete açıklamaları takip ediyor ve böyle bir açıklama olması halinde sizlerle paylaşacağız. 

 

İstanbul'da yağan kar yağışının 36 saat aralıksız yağma ihtimali ve yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaşma ihtimali var meteorolojinin uyarılarına göre. Yarın yapılacak Açık Öğretim Lisesi Sınavları'nın bu şartlar altında yapılıp yapılamayacağının bu akşam değerlendirilerek bir karar alınması bekleniyor. 

 

Şehir genelinde zincirleme trafik kazaları ve maddi hasarlı kazalar yaşanıyor. Yarın İstanbul trafiğini rahatlatmak adına ve öğrencilerin sınava geç kalmak gibi mağduriyetlerinin oluşmaması adına AÖL sınavlarıyla ilgili bir iptal kararı alınabileceği belirtiliyor. 


Bu tür iptal durumlarında iptal edilen Açık Öğretim Lisesi sınavı 1 ay kadar sonra yeni basılan kitapçıklarla yeniden aynı okullarda yapılıyor. Geçen yıl aynı uygulama Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 3 ilde yapılmıştı. Yani bu uygulamada AÖL sınavının iptal edilebileceği anlamına geliyor.