Kayseri'de Roma dönemine ait kral mezarı bulundu!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mahkeme kararına istinaden yapılan iş yeri aramasında Roma dönemine ait lahit (kral mezarı) bulundu. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı yaptığı açıklamada, 'Yarın lahdin kapağı açılacak duruma gelecek' dedi.

Kayseri'de Roma dönemine ait kral mezarı bulundu!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçu kapsamında yapılan operasyonda şüphelilerden V.U. yakalandı. Mahkeme kararına istinaden V.U.’nun Melikgazi’deki iş yeri adresinde yapılan aramada Roma dönemine ait lahit (kral mezarı) bulundu. Lahitin kömür çuvallarıyla gizlenmeye çalışıldığı anlaşıldı. Lahitin kömür çuvallarıyla gizlenmeye çalışıldığı anlaşıldı. Polisin iş yerindeki kömür çuvallarından bazılarını devirerek arka tarafa geçmesiyle lahite ulaşıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Müze görevlilerinin çalışmaları devam ediyor.  

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı: “Önemli bir eser olduğunu düşünüyoruz”  

Kayseri’de bir eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, evde bulunan tünelden şüphelenip inceleme yapınca, lahit (kral mezarı) ile karşılaştı. Lahitte incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Önemli bir eser olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü sabah saatlerinde Melikgazi ilçesine bağlı Gültepe Mahallesinde bir eve operasyon düzenledi. Evde arama yapan ekipler, evin içerisinde karşılaştığı tünelde inceleme yaptı. Tüneli takip eden ekipler, bir lahitle karşılaştı.

Ortaya çıkarılan lahitte incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da, kazı alanına gelerek yetkililerden bilgiler aldı. Ardından açıklamalarda bulunan Vali Kamçı, bulunan eserin önemli olduğunu düşündüklerini söyledi. Kamçı, “Sabah saatlerinde kaçakçılık şubemizin bir çalışması neticesinde burada lahiti büyük bir başarıyla buldular. Lahdin Roma dönemine ait olduğu söyleniyor. Bundan yaklaşık bin 700 yıl öncesine ait bir lahit. Burasını kontrol altına alacağız. Emniyet teşkilatımızın görevlileri burada nöbet tutacaklar. Yarın da lahdin kapağı açılacak duruma gelecek. Önemli bir eser olduğunu düşünüyoruz. Demek ki bin 700 yıl önce burada bir medeniyet varmış. O medeniyetin kalıntısı olarak bu lahdi arkadaşlarımız buldu. Ben öncelikle emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Böyle başarılı bir çalışmada tarihimize ışık tutacak bir eseri gün yüzüne çıkardılar. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da yetkilileri burada. Buradan çıkacak eserler bizim tarihimize ışık tutması bakımından yararlı olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Operasyona gelen ekiplerin lahdi tesadüfen bulduğunu kaydeden Kamçı, polis ekiplerinin büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyerek, “Başka bir iş için burada arkadaşlarımızın çalışması vardı. Biliyorsunuz ki polislerin 4 gözü ve 4 kulağı vardır. Orada gizli bir dehlizin olduğunu düşünmüşler ve buraya ulaşmışlar. Buranın üstü topraktı, yeni açmışlar. Arkadaşlarımızın dikkatli çalışması sonucu tesadüfen bu bulunmuş oldu. Büyük bir başarı” dedi.