Kemer Nerede? Nasıl Gidilir? Kemer Gezilecek Yerler

Akdeniz’in eşsiz maviliğinin en güzel noktalarından biri olan Kemer ve çevresinde denize girebileceğiniz eşsiz plajlar bulunuyor. Peki Kemer nerede? nasıl gidilir? Kemer gezilecek yerler...

Kemer Nerede? Nasıl Gidilir? Kemer Gezilecek Yerler

Türkiye’nin tatil cenneti Antalya’ya bağlı olan Kemer, 52 km’lik sahil uzunluğu ile gözde tatil destinasyonlarındandır. Eskiden küçük bir köy olan Kemer, 1980’li yıllardan itibaren hızla gelişmiş, 2000’li yılların başından itibaren de lüks tatil köylerinin hizmet verdiği bir ilçe konumuna yükselmiştir. Toros Dağı’nın eteklerinde bulunan Kemer, yeşilin ve mavinin birleştiği eşsiz tatil rotalarından biridir. Kemer’e bağlı olan Tekirova, Beldibi, Göynük, Kiri ve Çamyuva tatil için en çok tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır.

Kemer’e Nasıl Gidilir?

Kemer’e en yakın havalimanı Antalya Havalimanı’dır. Türkiye’nin ve dünyanın pek çok şehrinden Antalya Havalimanı’na uçak seferleri düzenlenmektedir. Antalya Havalimanı’ndan Kemer’e direkt toplu ulaşım maalesef mevcut değil. Havalimanından direkt Kemer’e gitmek için özel transfer veya araç kiralama imkanlarını kullanabilirsiniz. Havalimanından Kemer’e toplu ulaşım kullanarak gitmek için öncelikle havayolu servisi, tramvay ve otobüs kullanarak Antalya otogara gitmeli ardından her yarım saatte bir kalkan Kemer minibüslerini kullanarak Kemer ilçe merkezine ulaşabilirsiniz.

Şehirlerarası otobüs ile Kemer’e gitmek için Türkiye’nin hemen her şehrinden düzenlenen otobüs seferlerini kullanarak Antalya otogara gelebilir, otogar servisleri ile Kemer ilçe merkezine ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile Kemer’e gitmek istiyorsanız Antalya Merkez’den D400 karayolu üzerinden Kemer’e ulaşabilirsiniz. İstanbul’a 760 km, Ankara’ya 580 km mesafede bulunan Kemer’e özel aracınızla gitmeye karar verdiyseniz yakın bölgeleri de keşfedebilirsiniz.

Kemer Gezilecek Yerler

Akdeniz’in eşsiz maviliğinin en güzel noktalarından biri olan Kemer ve çevresinde denize girebileceğiniz eşsiz plajlar bulunuyor. Kemer’in en güzel plajları arasında yer alan Ayışığı Plajı’nda mutlaka denize girmelisiniz. Son yılların popüler tatil bölgelerinden olan Olimpos ise Kemer’e 35 km uzaklıkta bulunuyor. Kemer’e komşu olan Adrasan Plajı da mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunmaktadır. Kemer ve yakın çevresinde gezilecek yerler:

· Antalya Müzesi

· Göynük Kanyonu

· Yörük Parkı

· Phaselis Antik Kenti

· Çıralı Yanartaş

· Tahtalı Dağı

Kemer’de Nerede Kalınır?

Kemer konaklama seçenekleri arasında her bütçeye ve zevke uygun alternatifler mevcut. Kemer Otelleri arasında lüks ve konforuyla öne çıkan dünyaca ünlü zincir oteller olduğu gibi butik, pansiyon ve apart gibi uygun fiyatlı seçenekler sunan konaklama alternatifleri de mevcuttur. Kemer’de tatil yapmak için ideal olan bölgeler;

Eğlencenin adresi ve ulaşımın kolaylıkla sağlanabildiği Kemer Merkez,

Doğanın ve huzurun tadını çıkararak konforlu ve lüks bir tatil yapabileceğiniz Tekirova,

Antalya Merkez’e yakın ancak kalabalıktan ve gürültüden uzak Beldibi,

Doğanın eşsiz manzaralarını seyretmenin mümkün olduğu Çamyuva

Kemer’de konaklayabileceğiniz bölgelerdendir.