Kiralık yazlık arayışında dikkat edilmesi gerekenler!

Havaların ısınmasıyla gündeme gelen kiralık yazlık arayışında dikkat edilmesi gerekenler…

Kiralık yazlık arayışında dikkat edilmesi gerekenler!
Havaların ısınmasıyla birlikte kiralık yazlık ev arayışları da artış göstermeye başladı. Ekonomik olması ve ev konforu sunması nedeniyle özellikle kalabalık ailelerin ilgi gösterdiği yazlık evler kiralanırken belirli sıkıntılar yaşanabiliyor. Kiralık yazlık arayışında liste sayfalarında birçok ilan inceleyen ve sonunda kafasına göre bir yazlık bulduğunu düşünenler en doğru kararı verebilmek için belirli önlemler almalılar.

 

İşte kiralık yazlık arayışında alınması gereken önlemler…

 

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz mevsiminin yaklaştığını hissettirdiği şu günlerde tatilini yazlık kiralayarak daha uygun bir ücrete yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde:

 

*Kiralık yazlık arayışının son aşaması olan ödeme sürecinde ücretin tamamını ödemeyin ve belirli bir kısmını sonra ödeyeceğinizi belirten bir anlaşma yapın.


*Kiralık yazlık arayışında uygun fiyat ilgi çekici bir özellik olsa da ederinden çok ucuz ilanlara itibar etmeyin.


*Gayrimenkul firmasının tüm iletişim bilgilerini edinin ve hepsini kontrol edin.


*Gayrimenkul firmasını internette araştırarak hakkında herhangi bir şikayet olup olmadığını kontrol edin.


*Ödemeyi yaparken sadece cep telefonuna ya da isime para transferi yapmaktan kaçının. Bunun yerine mutlaka hesap numarası ya da IBAN üzerinden para transferini gerçekleştirin.


*Ödeme sürecinde size kiralama hizmeti sunan kişi ile para transferini gerçekleştirdiğiniz kişinin aynı kişi olmasına dikkat edin.


*Kiralık yazlık arayışında bulduğunuz evin kira sürecini bir şahsın değil profesyonel bir firmanın yürüttüğüne emin olun.


*Kira ücretinde anlaşma sağmadan önce temizlik ücreti ya da vergi gibi ek ücretlerin dahil olup olmadığı konusunu netleştirin.


*Kiralık yazlık arayışında beğendiğiniz yazlık ev hakkında bir karar vermeden önce mutlaka evi ve bulunduğu çevreyi açık şekilde gösteren bir video talep edin. İlan listeleme sayfalarında gördüğünüz fotoğrafların sizi yanıltabileceğini unutmayın.