Kısa Bir Soluklanma İçin Doğru Adres Uludağ

Tatiller ailelerin baş başa, dolu dolu vakit geçirmeleri için bulunmaz fırsatlardır. Bu dönemlerde çoğu kişi genelde seyahat etmeyi ve zamanını daha farklı ortamlarda geçirmeyi tercih etmektedir.

Kısa Bir Soluklanma İçin Doğru Adres Uludağ

Kısa Bir Soluklanmaİçin Doğru Adres Uludağ

Tatillerailelerin baş başa, dolu dolu vakit geçirmeleri için bulunmaz fırsatlardır. Budönemlerde çoğu kişi genelde seyahat etmeyi ve zamanını daha farklı ortamlardageçirmeyi tercih etmektedir. Bundan dolayı gidilebilecek alanların başında datatil beldeleri gelmektedir. Hoş vakit geçirilen bu yerlerin başında da Uludağgibi kayak merkezleri gelmektedir. Kayak merkezlerinin bulunduğu bölgelerözellikle sömestrda kış tatili içinen çok tercih edilen yerler arasındadır. Uludağ konumu itibariyle kış tatilinineğlenceli geçmesine oldukça katkı sağlayacak bir turizm merkezidir.Yüksekliğinden dolayı çevresine göre daha fazla kar yağışı olmaktadır. Bu durumda tatilcileri sevindirmektedir.


Aile ile Güzel ve Sıcak Ortamlar

Kış tatilinearkadaş grubuyla veya aile boyu gitmeyi planlayabilirsiniz. Uludağ otelleri kalabalık grupların konaklama ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Aileile planlanan tatiller için de oldukça konforlu otel imkanları bulunmaktadır.Hem Uludağ’da hem de Kartepe’de oteller, kayak merkezine yakın bir konumda yeralıyor. Aile veya arkadaş ortamı ile yapılan tatillere göre alkollü veyaalkolsüz otel seçenekleri de bulunuyor. Kayak otelleri kış tatillerinin envazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor. Uludağ dışında hem İstanbul’ayakınlığı hem de Kocaeli kent merkezine yakınlığı nedeniyle Kartepe otelleri kış tatili yapmak isteyenlerin ilk seçenekleri arasında bulunuyor. Dağhavasının keyfine varıp, temiz havanın sefasını ailenizle ve sevdiklerinizlesürebilirsiniz.


Kartepe Nerede? Kartepe’ye NasılGidilir?

Kocaeli’ninilçeleri arasında bulunan Kartepe, İstanbul'a yakın olması nedeniyle en çoktercih edilen kayak turizmi bölgelerinden biridir. Özellikle hafta sonukaçamaklarında kayak otelleri ziyaretçilerinibeklemektedir. Şehir stresinin yorgunluğunu atmak isteyenler ve nezih birortamda hoş vakit geçirmek isteyenleri memnun edecek tesislere sahiptir.Kartepe’de butik otel şeklinde konaklama imkanları da bulunmaktadır. Sessiz,sakin ve bembeyaz atmosferin tadına varabileceğiniz birçok mekan bulabilmenizmümkün.


Aynı zamandauygun fiyata konaklamak isteyenler için Kocaeli Üniversitesi’nin uygulamaotelleri de bulunmaktadır. Uygulama otellerinde verilen kaliteli hizmetin diğerotellerden neredeyse bir farkı yok ve daha uygun fiyata konaklama imkanısunuyor. Oteller ve konaklama alanları Kartepe merkeze 20 km uzaklıktadır. EğerKartepe’ye kendi aracınızla gitmeyi planlarsanız, mutlaka araç bakımını velastik kontrollerinizi yaptırın.


Uludağ'da Gezilebilecek AlanlarNerelerdir?

Bursa tarihidokusu, kültürü ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini tatmin edecekdüzeyde. Şehir merkezine yakınlığı ve diğer şehirlerden Uludağ’a ulaşımınkolaylığı ise hafta sonu tatili için bile cezbedici olabiliyor. Uludağ tatil imkanlarıyla siz deBursa'nın tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Özellikle küçük bir balıkçıkasabası olan Gölyazı, Bursa'da mutlaka gidip keşfetmeniz gereken alanlarınbaşında gelmektedir. Burada en lezzetli balıkların tadına varabilirsiniz.


Küçükkasabanın içerisinde bulunan Ulubat Gölü o anları ölümsüzleştirmeniz ve eşsizfotoğraflar çekinmeniz açısından oldukça uygun mekanlardır. Kayak merkezlerinede yakın olmasından dolayı gezilecek mekanların başında gelmektedir.Gezilebilecek alanlardan bir diğeri ise buram buram tarih kokan CumalıkızıkKöyü. UNESCO milli listesine alınan köy, 1300'lü yılların yerleşimine vekültürel izlerine tanıklık etmektedir. Köy içerisinde bulunan cumbalı evler restoreçalışmaları ile günümüze kadar tüm izleriyle gelmeyi başarmıştır.


Uludağ'da Yapılabilecek EtkinliklerNedir?

Uludağ'daoteller kayak merkezlerine yaklaşıkolarak 5 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır. Kayak hocaları ile kayma vekızak ile yapılan aktivitelerin dışında birçok eğlenceli aktivitelerdüzenlenmektedir. En çok tercih edilen aktivitelerden birisi de doğal güzelliğiile Bakacak Terası’nın muhteşem manzarasını izlemek ve bol bol fotoğraf çekmek.Diğer etkinlikler arasında ise snowboard, big foot, ATV safari, karmotosikleti, kızak ve buz pateni bulunuyor. Bütün bu imkanların tadınıçıkarabilmek adına Uludağ turları düzenleyen turizm acenteleriyle iletişimegeçebilirsiniz.


Uludağ Gece Hayatı ve Alışveriş

Uludağ’atatil için gidenler gece hayatı konusunda biraz pasif kalabilirler. Gece yaşamıkonusunda bazı oteller, disco alanlarında çeşitli eğlenceler düzenleyerekziyaretçilerini tatmin etmeye çalışmaktadır. Özellikle yılbaşı gibi özelgünlerde ünlü sanatçıların sahne aldığı mekanlar bulunmaktadır. Ziyaretçilerinmerak ettikleri bir diğer konu ise hediyelik eşya alabilecekleri dükkanlardır.


Uludağ kar kalınlığı en iyi kayma deneyimi yaşamakisteyenlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Kayak severler, kışaylarında kar kalınlığı kaymaya en elverişli duruma geldiğinde Uludağ’ın yolunututabiliyor. Uludağ’daen çok satılan ve satın alınan malzemeler, kışlık araçgereçler ve kıyafetler olmaktadır. Bütün bu malzemeleri satan veya kiralayanmağazaları kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Aynı zamanda kayak takımlarına dayine bu mağazalardan ulaşabilirsiniz. Uludağ dönüşünde sevdiklerinize de küçükhediyelik eşyalar satın alabileceğiniz butik dükkanlardan alışveriş yapmaimkanı bulabilirsiniz. Küçük objeler ve dolap süsleri ziyaretçilerin en çok tercihettikleri eşyalar arasındadır.